De ce strigă tribuna “Grigoraș!”?

288

Ultimele două meciuri jucate de Pandurii pe teren propriu s-au încheiat la fel, cu două înfrângeri cu 0-1, dar și cu tribunele cerându-l înapoi pe Grigoraș.

Reacția tribunei, de a-l dori din nou la cârma echipei de Petre Grigoraș, pare normală dacă te uiți în spate și vezi ce s-a întâmplat la Târgu Jiu, cel puțin, în ultimii ani. În acest sezon, în meciurile de pe teren propriu, Pandurii a înregistrat 6 înfrângeri, 2 egaluri și doar 5 victorii, ceea ce înseamnă nu mai puțin de 22 de puncte pierdute în fața propriilor suporteri. Comparând cu sezonul trecut și ținând cont că actuala stagiune mai are de disputat la Târgu Jiu încă patru partide, bilanțul este dezastruos. În stagiunea în care Pandurii ieșea vicecampioană, cu Grigoraș s-au pierdut 6 puncte din 9 meciuri în urma a trei remize. Cu Pustai, în restul meciurilor, 8 la număr, Pandurii a pierdut 8 puncte în 2012-2013 pierzând de două ori la Târgu Jiu și remizând în ultima etapă, cu Astra.

E greu acasă?
Cristi Pustai încearcă să justifice acest recul important în ceea ce privește numărul de puncte câștigate pe teren propriu de echipa gorjeană aducând două argumente. Unul ar fi acela că jocul în Liga 1 s-a schimbat mult și este mai greu să câștigi acasă decât în deplasare, însă cel de-al doilea este cel puțin ciudat, tehnicianul declarând că suporterii sunt împotriva echipei: „E greu să joci în ziua de astăzi pe teren propriu, e greu să joci şi împotriva spectatorilor tăi. Sunt momente în care poate şi jucătorii au nevoie de susţinere. Am făcut un joc lipsit de consistenţă cu o posesie mult mai slabă. Poate este şi această teamă pe teren propriu, simt o teamă la jucători şi atunci e greu să ai posesie şi preferi să joci minge în terenul advers unde am putea câştiga mingea a doua, dar trebuie să ai şi jucători de acest fel”, a declarat Cristi Pustai după cea de-a șasea înfrângere pe teren propriu din actuala stagiune.

Conducerea încă îl susține
După înfrângerea cu Concordia Chiajna, când vocile ce au cerut demisia lui Cristi Pustai, conducerea l-a confirmat pe tehnician în funcție, însă a pus un obiectiv de care pare să depindă și soarta acestuia: “La ora actuală, Cristi Pustai este antrenorul echipei Pandurii. Deciziile le vom lua după această perioadă de trei etape”, spunea la vremea respectivă Mihai Prunariu, președintele Pandurilor. Din cele trei partide două s-au scurs, Pandurii a luat 3 puncte din Groapă, dar mai are nevoie de alte 3 de la Mediaș, altfel obiectivul nu va fi îndeplinit, salariile și primele vor rămâne blocate, moment în care este posibil să se pună și problema antrenorului.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here