Davidoiu a demisionat de la Tarom, Ponta îl ceartă pe Tudose

513

Eugen Davidoiu, directorul Tarom, a demisionat din funcție, ieri, la șase luni după numirea în funcție. Gorjeanul Davidoiu, fost director general al SNLO până în 2009, a fost acuzat de management defectuos chiar de către premierul Mihai Tudose, care a ridicat, vineri, problema pierderilor companiei aeriene chiar în ședința de Guvern. Deși Davidoiu a anunțat, vineri, că nu va demisiona din funcție, la o diferență de două zile a luat decizia de a renunța la funcție, premierul trimițând la Tarom, de ieri, Corpul său de Control. Premierul Mihai Tudose a criticat managementul acestuia, în ultimul an fiind înregistrate pierderi de peste 104 milioane lei. După anunţul şefului Tarom, premierul a precizat că nu el i-a cerut să demisioneze. Întrebat despre Davidoiu care ar fi spus că este „curat ca lacrima”, Tudose a comentat: “Despre lacrimi o să mai vorbim noi. Ce spune domnia sa e problema domniei sale. Nu l-am convins eu, nu am vorbit cu el”.

Atac la Dragnea
Deputatul Victor Ponta considera, ieri, că, din cauza „abuzurilor” şi a „lipsei de perspectivă”, piloţii şi personalul navigant al TAROM au ajuns să îşi caute refugiu în companiile private. “ “Agenturili Străine” sunt de vină – când e Soros ocupat! Metoda lui Don Livio de la Teleorman văd că este folosită de orice şef impus de el la vreo instituţie sau companie guvernamentală! TAROM nu este TELDRUM!!! Şi când impui la conducere ‘profesioniştii marca Dragnea – Cuc’ e normal să ai pierderi uriaşe şi să duci Compania spre prăpastia de care am ferit-o cu greu în ultimii ani! Piloţii şi personalul navigant îşi caută refugiu în companiile private sătui de nepotismul, abuzurile şi lipsa de perspectivă din ultimele luni. Cumpărăm cu preţuri umflate aeronave refuzate de alte firme concurente, lansăm proceduri de achiziţie la care nu participă niciun partener serios, pierdem sloturi şi pasageri, minţim oamenii cu viitoare zboruri pe care niciun specialist nu ştie cum să le facă profitabile, punem în management şi în Consiliul de Administraţie alţi “cuci” din Giurgiu”, a scris Victor Ponta pe pagina lui de Facebook.

În context, acesta susţine că premierul Mihai Tudose ar fi trebuit să reacţioneze şi să adopte măsuri mai din timp.

„Când premierul Tudose se uită pe cifre şi intră în panică, dăm vina pe “forţe străine”! Iar rezultatul o să fie un dezastru – degeaba ne dorim noi să avem TAROM, dacă nu zboară direct în Brazilia, este doar o altă vacă de muls pe termen scurt!

Mihai Tudose vrea să facă ceva azi! Foarte bine – deşi eu cred că trebuia să facă de ieri!”, a afirmat Ponta.
A.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here