Dascălu: “Nu m-am gândit niciodată să candidez la funcţia de preşedinte al PRM Gorj”

237

Picture 055Alegerile în PRM Gorj vor avea loc cel târziu în luna august a acestui an. Calendarul alegerilor interne din PRM a fost parţial stabilit în aceste zile, urmând ca în fiecare filială să se organizeze câte un scrutin.

Dumitru Dascălu, actualul preşedinte interimar al PRM Gorj, a anunţat însă ieri că nu îşi va depune candidatura pentru această funcţie.

Alegeri la filialele locale, asta vor face peremiştii gorjeni în perioada imediat următoare. “În Gorj, fiind un an în care trebuie desfăşurate alegeri la filialele locale, va trebui să stabilim un grafic privind alegerile locale la filialele din judeţ iar după desfăşurarea acestor activităţi să trecem la conferinţa de alegeri la filiala judeţeană. Este bine să facem alegeri la filialele locale şi pentru ca noii aleşi să fie cooptaţi în organismul de conducere al filialei judeţene. Am stabilit apoi ca la conferinţele de dări de seamă şi alegeri, la localităţi, să vedem şi care vor fi viitorii candidaţi pentru primării, primii cinci consilieri în fiecare localitate, urmând să fie aprobaţi de către conferinţele din localităţi şi validaţi în Conferinţa Judeţeană. Va fi stabilit apoi şi aprobat, la Conferinţa Judeţeană, viitorul candidat al filialei Gorj al PRM la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi lista, de principiu, pentru candidaţii la funcţiile de consilieri judeţeni”, a declarat Dascălu.

Graficul trebuie aprobat

Se lucrează, totodată, la graficul de desfăşurare al conferinţelor la nivel local, urmând ca el să fie supus dezbaterii şi aprobării Biroului Executiv Judeţean care va avea loc chiar săptămâna viitoare. Abia apoi va fi informat şi Biroul Permanent al PRM de la centru privind conferinţele de la nivel local, reprezentantul organizaţiei centrale, Florin Simion, urmând să participe la unele din scrutinele interne din Gorj. “Dânsul vrea să participe, în special, la conferinţele din cele două municipii, şi la câteva conferinţe din oraşele judeţului Gorj”, a completat Dascălu. În urma acestor alegeri se vor stabili, de principiu, şi viitorii candidaţi pentru şefia primăriilor respective. S-ar putea să apară însă modificări, la acest capitol, până la alegerile locale. Alegerile la filialele locale ar trebui să se termine până în luna iulie.

Bucălăete, potenţial candidat

În ce priveşte candidaturile pentru şefia PRM Gorj, la alegerile care vor avea loc în august, se ştie doar că Dumitru Dascălu nu va candida pentru această funcţie, unul dintre cei care ar putea concura în acest caz putând fi Gheorghe Bucălăete, prim-vicepreşedintele PRM Gorj. “Nu m-am gândit niciodată să candidez la funcţia de preşedinte al PRM Gorj. Obiectivul meu este să organizez în condiţii foarte bune alegerile la filiala judeţeană. Voi candida numai dacă voi vedea că cei care intenţionează să candideze nu au obiective precise, concrete pentru revigorarea PRM sau atunci când voi constata că electoratul meu nu pot să îl transfer altui candidat. Sunt însă sigur că va fi şi candidatul cu obiective precise, concrete şi candidatul căruia pot să îi transfer din electoratul meu”, a declarat Dascălu. “Nu s-a stabilit nici măcar data alegerilor. Vom vedea, oricine dintre membrii Biroului Executiv poate candida la preşedinţie”, a declarat şi Bucălăete.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here