Dan Diaconescu, în turneu electoral la Motru, Rovinari şi Târgu-Jiu: “Ajut PPDD Gorj cu prezenţa mea şi cu numele meu”

344

IMG_2102Dan Diaconescu, şeful PPDD, a luat startul în campania electorală deşi aceasta începe oficial abia luna viitoare. Unul dintre judeţele pe care acesta a înţeles să le ,,marcheze” cu prezenţa sa a fost şi Gorjul, ,,judeţul cel mai sărac din ţară” cum chiar el l-a numit.

Judeţ sărac dar organizaţie nu prea săracă, cel puţin asta a dat de înţeles Dan Diaconescu ieri la Târgu-Jiu când a subliniat că organizaţia PPDD Gorj trebuie să trăiască din donaţiile membrilor şi să nu aştepte ajutor de la organizaţia centrală, care oricum a cheltuit foarte mulţi bani pentru formaţiunea politică, în ultimii doi ani de zile. În ce priveşte sponsorii PPDD, Dan Diaconescu susţine că nu i-ar cunoaşte pe Ionel Manţog şi Marin Condescu, finanţatorii vehiculaţi ai organizaţiei.

Picture 335Dan Diaconescu(DD) a ajuns sâmbătă după-amiaza la Motru, zonă cunoscută drept fief al lui Ilie Petrescu, prim-vicepreşedinte al PPDD Gorj, venit în partid din rândurile PC. Petrescu s-a întrecut pe sine pentru şeful său de partid, DD, şi a scos în stradă peste 1000 de motreni, dornici să-l vadă Picture 617pe patronul OTV. Dan Diaconescu Direct a avut un discurs motivant la Motru vorbind despre ,,ciocoii” din Gorj şi spunându-le motrenilor că PPDD nu ar fi nici cu PDL, nici cu USL, ci doar cu Poporul. Întâlnirea de la Motru s-a lungit foarte mult astfel încânt rovinărenii care îl aşteptau pe Dan Diaconescu şi pe membrii staff-ului său în centrul oraşului şi-au pierdut, la un moment dat, răbdarea. Oamenii surâzători în prima oră de aşteptare au început să hulească în momentul în care frigul puternic mai că îi determina să plece acasă. În final undeva după ora 20.00, Dan Diconescu şi-a făcut apariţia în faţa rovinărenilor, alături de câţiva dintre partenerii săi de emisiuni de la OTV. Şi-a cerut scuze rovinărenilor pentru Picture 359întârzierea pricinuită de oprirea prin localităţile Gorjului şi de vizita la Motru şi a promis să se revanşeze la următoarea vizită, când cu maşina prezidenţială îi va plimba prin oraş pe auditorii de sâmbătă.

Nu s-au ars adeziuni la Rovinari

Picture 384Deşi prezenţa lui DD în Gorj a fost însoţită de unele poveşti făcute să crească interesul presei faţă de vizita şefului PPDD, vorbindu-se de o acţiune de protest la Picture 472Rovinari şi de încercarea lui Constantin Căruntu şi Daniel Giurcău de a-şi arde adeziunile la PPDD în faţa lui Dan Diaconescu, acest lucru nu s-a Picture 481întâmplat. Dimpotrivă, gorjenii s-au fotografiat cu posterele cu Dan Diaconescu, amuzaţi de semnul electoral al PPDD, şi au scandat şi aplaudat la cele spuse de patronul OTV. La fel s-a întâmplat şi la Motru şi a doua zi al Târgu-Jiu. De altfel, forţele de ordine prezente în ambele localităţi au format câte un cordon de trecere pentru a permite intrarea şi ieşirea din mulţime a lui Dan Diaconescu.

Picture 373Şedinţă scurtă de încurajare de la DD şi Man

Seara s-a finalizat la Târgu-Jiu, staff-ul PPDD fiind găzduit la Hotel Europa peste noapte, ca duminică dimineaţa bucureştenii cărora li s-a adăugat şi Simona Man să se alăture organizaţiei PPDD Gorj la Hotel Brâncuşi pentru o întrunire de organizare. Dan Diaconescu a fost întâmpinat şi aici de câteva sute de persoane, care au vrut să îl vadă pe şeful PPDD, în general în sală fiind şefi de organizaţii locale, candidaţi şi susţinători. Discursul lui DD a fost scurt de data aceasta, politicianul-ziarist lăudând numărul mare de gorjeni care l-a întâmpinat în cele trei locaţii din judeţ. A vorbit însă Picture 492despre Gorj ca şi judeţul ,,roşu” şi i-a criticat pe ,,ciocoii Călinoiu şi Cârciumaru”, împotriva cărora a declarat apoi, la conferinţa de presă, că va candida personal.

Picture 513Donaţii şi renunţare la o parte din avere

La întâlnirea cu presa, DD a menţionat că nu se teme de Partidul Poporului-Legea Cojocaru, care se înfiinţează acum şi în Gorj. A menţionat că nu i-ar cunoaşte pe Ionel Manţog şi pe Marin Condescu, cei care au contribuit la organizarea PPDD după demisia lui Constantin Picture 381Căruntu, Simona Man temându-se de declaraţiile lui DD pe care nu l-a pus în gardă cu faptul că Manţog a acceptat poziţia ,,din umbră” la Picture 518organizaţia din Gorj. Mihai Prunariu a negat şi el, venind în ajutorul lui Dan Diaconescu. Şeful OTV a Picture 551menţionat în schimb că mulţi politicieni din Gorj ar fi dat târcoale PPDD unul fiind şi Marius Vlaicu, prim-vicepreşedintele UNPR Gorj, pe care l-a nominalizat în această conjunctură. Legat de finanţarea organizaţiilor către PPDD central, DD a încercat să spună că sumele vehiculate ar fi basme deşi a menţionat că PPDD nu sprijină financiar organizaţiile din teritoriu, fiind suficient numele său pe buletinele de vot. De altfel a menţionat că el se va ,,bate” cu Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu la localele din Gorj, numele său fiind pus pe buletine în faţa candidatului PPDD. DD şi-a continuat apoi turneul la Petroşani.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here