DADR Gorj controlează fructele şi legumele

240
În perioada 1-4 septembrie a.c., Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a verificat trei unităţi comerciale: o brutărie din Rovinari, un supermarket şi o patiserie. În toate locaţiile nu au fost constatate deficienţe, astfel că n-a fost necesară aplicarea sancţiunilor sau a avertismentelor.

De asemenea, au fost supuse controalelor şi 73 de mijloace de transport, aplicându-se astfel o contravenţie în valoare de 1.000 RON.

Nici operatorii economici care comercializează fructe şi legume n-au scăpat de verificările inspectorilor. Au fost controlate 5 persoane fizice şi 10 juridice, confiscându-se şi retrăgându-se de la comercializare o cantitate de 994 kg de fructe şi legume din pieţele agroalimentare. Au fost aplicate şi două avertismente şi sancţiuni, care se ridică la valoarea totală de 3.000 RON. Şi 4 operatori economici din depozitele en-gross au fost verificaţi, fiindu-le întocmite acelaşi număr de procese verbale şi aplicându-se un singur avertisment. Principalele nereguli constau în neetichetarea fructelor şi legumelor, lipsa casei de marcat, neafişarea denumirii societăţii la punctul de lucru, precum şi lipsa documentelor de provenienţă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here