Curtea Domnicăi Trop, gazda Festivalului Copiilor

374

Prima ediţie a Festivalului Copiilor, de la Curtişoara va începe astăzi şi va purta numele mamei cântecului popular gorjean, artista Domnica Trop.

Dorin Brozbă împreună cu Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj, organizează Festivalul Copiilor. Această competiţie va debuta astăzi chiar în bătătura casei artistei de la Curtişoara. La festival vor participa copii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani. “Domnica Trop are o voce deosebită, cântă florile, lumea satului, bucuria vieţii şi a muncii, de aceea acesta femeie a reuşit să reziste în fruntea topurilor artiştilor de folclor oltenesc şi faţă de alţi artişti. Domnica Trop este un om simplu” a declarat Dorin Brozbă, principalul organizator.

Resurse financiare puţine
La acest festival vor participa numai copii din Gorj, deoarece nu au fost suficienţi bani pentru ca acesta să acopere cheltuielile cu concurenţii de afară. În finalul festivalului locurile unu, doi şi trei vor primii trofee şi bani. Câştigătorul premiul întâi va primi 400 de lei, premiul doi va consta în suma de 300 de lei iar ocupantul premiul trei va lua 200 de lei. Iar menţiunile vor conţine 50 de lei, ba mai mult pe lângă aceste premii în bani organizatorii vor crea câte 15 colete în care se vor regăsi albumul Domnicăi Trop, posterul acesteia şi mai multe cărţi şi CD-uri de la Muzeul Judeţean. Juriul va fi format din persoane care nu sunt din Târgu- Jiu, preşedinte de onoare va fi Domnica Trop şi Ion Mocioi.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here