Cursurile AJOFM Gorj, o mică salvare pentru şomeri

180

AJOFM 1Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează şi în această lună cursuri de calificare-recalificare pentru şomerii indemnizaţi, cei neindemnizaţi dar şi pentru persoanele care îşi doresc o calificare într-o anumită meserie.

 

Astfel, pe parcursul lunii iunie, AJOFM Gorj organizează şase cursuri de formare profesională la care participă 159 de persoane. Două dintre acestea sunt de operator introducere, validare şi prelucrare date, curs la care participă 56 de persoane. De asemenea, alte cursuri la care participă câte 25 de cursanţi sunt de agent pază şi ordine, asistent de gestiune, manager în activitatea de turism. Acestor cinci cursuri, li se adaugă şi cursul de calificare de lucrător în comerţ, la care numărul cursanţilor este de 28. Pentru începutul acestei luni, la nivelul judeţului Gorj a fost înregistrată o rată a şomajului de 6,49%, cu 0,41 puncte procentuale sub media pe regiunea sud-vest Oltenia, aflându-se în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj un număr de 9.998 de şomeri.

Posturi vacante în Gorj şi Austria

De asemenea, până astăzi inclusiv, AJOFM Gorj are şi ofertă de 121 de posturi vacante la nivelul judeţului nostru. Dintre acestea opt sunt de lăcătuş mecanic, şase de vânzător, şapte de lucrător gestionar, cinci de zidar-pietrar. Oferta AJOFM mai cuprinde şi un post de tractorist, două de spălător vehicule, unul de croitor, trei de şofer de autobuz, câte două de dulgher restaurator, fierar betonist, mecanic utilaj, agent de securitate, cameriste, ospătari, barmani. Totodată, în Gorj mai sunt disponibile locuri de muncă vacante şi pentru şomerii cu studii superioare de asistent medical generalist, biolog, biochimist, consilier în management, inginer electromecanic, chimist şef secţie laborator. Totodată, prin serviciul de ocupare EURES, AJOFM Gorj, oferă 30 de locuri de muncă vacante în Austria pentru muncitori necalificaţi la tăierea ierbii cu maşini specializate. Solicitanţii trebuie să cunoască limba germană şi să aibă experienţă în tăierea ierbii sau copacilor. Se oferă contracte de muncă pe o perioadă de şase luni de zile, cu posibilitatea de prelungire, şi un salariu de 1.100 euro net/lună, cazare, echipament de lucru, autoturism pentru deplasări. Aceeaşi firmă austriacă doreşte să mai angajeze şi un mecanic auto pentru întreţinere, reparare maşini din parcul auto (cu experienţă ca mecanic auto şi cunoştinţe parte electrică) şi un ajutor în birou pentru relaţii cu angajaţii, relaţii cu clienţii, responsabil telefon, căutare cazare pentru angajaţi. Persoanele trebuie să cunoască limba germană bine, iar cunoştinţele de limba maghiară şi engleză constituie avantaj.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here