Cursuri la preţ redus pentru asistenţii gorjeni

360

Membrii filialei Gorj a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) fac cursuri de educaţie medicală continuă la preţuri reduse. Conducerea judeţeană a OAMGMAMR susţine că vine în sprijinul asistenţilor prin organizarea acestor cursuri, obligaţia sa fiind, în fapt, doar aceea de a verifica efectuarea cursurilor.

Urmare a unor sesizări conform cărora anumiţi asistenţi medicali din judeţul nostru ar fi favorizaţi în privinţa efectuării cursurilor de educaţie medicală continuă, conducerea filialei Gorj a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) a făcut precizarea că regulile sunt general valabile pentru toţi asistenţii, indiferent de apartenenţa sindicală. Mai mult decât atât, preşedintele OAMGMAMR Gorj, Lucian Cîrstoiu, susţine că preţurile percepute la noi pentru cursurile de educaţie medicală continuă sunt minime. „Aceste cursuri sunt obligatorii, fiecare asistent trebuind să cumuleze 30 de puncte EMC anual. Eu respect regulamentul şi nu favorizez pe nimeni. Eu fac acest cursuri tocmai pentru a ajuta oamenii, dar eu nu am obligaţia să le organizez, ci doar să verific dacă fiecare asistent are cele 30 de credite EMC. Taxa de participare este 60 de lei, suma fiind modică faţă de alte judeţe; din aceşti bani se face suportul de curs şi se plătesc lectorii. Practic, aceasta este o facilitate pentru asistenţi, întrucât dacă ar fi să meargă în alte zone ale ţării pentru aceste cursuri ar fi nevoiţi să suporte costurile de cazare, transport şi masă, plus taxele de participare la cursuri, care sunt de ordinul sutelor de lei”, explică Lucian Cîrstoiu, preşedintele OAMGMAMR Gorj.
Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj menţionează, la rândul său, că nu sunt favorizaţi membrii Sanitas, cursurile de educaţie medicală continuă fiind obligatorii pentru toţi asistenţii şi făcându-se în mod unitar pentru toată lumea.
În plus, Popa precizează că „nu a fost înregistrată nicio sesizare scrisă de la niciun membru care ar fi nemulţumit de taxele percepute pentru cursuri”.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here