Cupa Dolce Vita: Favoriții și-au respectat statutul

712

Evenimentul sportiv „Cupa Dolce Vita”, ajuns la ediția cu numărul 11, s-a încheiat, duminică, în Complexul Dolce Vita. Multipla campioană a Gorjului, ACS Dream Team, și-a mai trecut în cont un trofeu, învingând în finală Primăria Padeș, scor 2-1. Medaliile de bronz au mers la echipa CS Voicu Dragon. Cupa Dolce Vita a adunat la start toate echipele implicate în cele două campionate majore desfășurate, an de an, în Complexul Dolce Vita, Liga 1 și Liga 2. Campioana en-titre a Gorjului, ACS Exclusive Târgu Jiu, și vicecampioana, Peppy Dolce Vita, au fost eliminate în faza sferturilor de finală. În semifinalele disputate sâmbătă, au acces două dintre favorite, ACS Dream Team Gorj și Primăria Padeș, fosta ISU Gorj, dar și două surprize plăcute ale competiției, CS Voicu Dragon și Digi Team Târgu Jiu.
În prima semifinală, Dream Team a trecut de Voicu Dragon, scor 5-1, în timp ce Primăria Padeș a învins Digi în cea de-a doua semifinală, 4-1. Duminică, au fost programate finala mică și finala competiției. Medaliile de bronz au mers către cei de la CS Voicu Dragon, care au trecut în finala mică de Digi Team, scor 2-1. Finala a fost decisă de reușitele din prima repriză ale lui Eduard Frățilescu, jucător revenit recent la Dream Team. Primăria Padeș nu a reușit decât golul de onoare, pe finalul meciului, gol reușit de Ionuț Gîlcescu, jucător în Liga 3 de fotbal, la Gilortul Târgu Cărbunești.

ACS Dream Team Gorj – Primăria Padeș 2-1
Goluri: Eduard Frățilescu (min. 3 și 17 – penalty) / Ionuț Gîlcescu (min. 38)
Dream Team: Dorin Hîrsu și Dragoș Nicolae (portari) – Ștefan Doldur, Cristian Barbu, Marian Habet, Horia Șitoianu, Ion Cănăvoiu, Cristian Negrea, Mihai Șchiopu, Ion Al-Ioani și Eduard Frățilescu
Staff: Mihai Popescu și Bogdan Chiriac
Padeș: Florin Constantinescu (portar) – Ionuț Bivolariu, Claudiu Dumitru, Alexandru Mainerici, Ionuț Gîlcescu, Mădălin Vrancuți, Dragoș Iordache, Cristian Nanu și Victoraș Orzescu
Staff: Ionuț Bivolariu și Gheorghe Pecingină

Pe lângă premiile obișnuite oferite la fiecare competiție de ACS Minifotbal Gorj: cupe, medalii, trofee, diplome, răcoritoare, primele 4 echipe au primit și vouchere pentru achiziționarea de echipamente sportive. Astfel, câștigătoarea ACS Dream Team Gorj va primi 12 treninguri, iar locurile 2-4: Padeș, Dragon și Digi, câte 12 echipamente sportive. Aceste premii au putut fi oferite prin intermediul proiectului „Minifotbalul – sportul fără vârstă”, proiect aprobat în luna septembrie de instituția Consiliului Județean Gorj. Prin intermediul aceluiași proiect, echipa Peppy Dolce Vita a putut participa la Supercupa Old Boys, competiție organizată de Federația de Minifotbal din România, în perioada 8-10 octombrie, la Râmnicu-Vâlcea.

Premii oferite la Cupa Dolce Vita, ediția 11:
Locul 1: ACS Dream Team Gorj – un rând de 12 treninguri complete, bluză + pantaloni și două baxuri de bere
Locul 2: Primăria Padeș – un rând de 12 echipamente de joc complete, tricou + șort și un bax de bere
Locul 3: CS Voicu Dragon – un rând de 12 echipamente de joc complete, tricou + șort și un bax de bere
Locul 4: Digi Team Tg-Jiu – un rând de 12 echipamente de joc complete, tricou + șort și două pack-uri de bere
Premiul Fair Play: Viitorul FC
Cel mai bun jucător: Ionuț Bivolariu (Padeș)
Golgheter: Alexandru Mainerici (Padeș) – 5 goluri
Cel mai bun portar: Dragoș Nicolae (Dream)
Cel mai bun tânăr jucător: Antonio Cotojman (Dragon)
MVP-ul Finalei: Eduard Frățilescu (Dream)
La finalul competiției, președintele ACS Minifotbal Gorj, Cosmin Iosu, a declarat că speră ca întrecerile de la Dolce Vita să continue după un calendar normal.
„Ne bucurăm că am reușit, în ciuda situației de la nivel național, să finalizăm și această a doua competiție din sezonul 2021-2022. Suntem bucuroși că am reușit să avem la start multe echipe și că totul s-a desfășurat în condiții normale, fără complicații. Considerăm că nivelul de joc este din ce în ce mai sus și s-a văzut asta, pentru că au fost echipe cu nume noi în careul de ași. Suntem pregătiți să începem și campionatele, Liga 1 și Liga 2, să sperăm că reușim să mergem înainte cu acest sport pentru mulții iubitori de minifotbal din județul Gorj”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here