Cum stă Gorjul la autorecenzare

698
SVERDLOVSK, RUSSIA - NOVEMBER 18, 2020: A census taker fills in a blank in the village of Sankino, Makhnyovo Municipal Division, during the 2020 Russian Census, amid the COVID-19 pandemic. Donat Sorokin/TASS,Image: 569696263, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Peste 90.000 de chestionare s-au completat în Gorj în cele şase săptămâni trecute de la demararea procesului de autorecenzare online în cadrul primei etape a recensământului.
Concret, până în a treia zi de Paște, au fost completate 92.883 chestionare, dintre care 37,8% în mediul urban şi 62,2% în mediul rural.
De asemenea, doar 21,1% dintre persoane au completat chestionarele pe cont propriu, în vreme ce 78,9% dintre gorjeni au solicitat asistenţă la punctele de recenzare.
Etapa de autorecenzare a început pe 14 martie și se va încheia în 15 mai, urmând ca apoi să aibă loc intrarea recenzorilor în teren, prin colectarea de date pe baza interviurilor față în față.
Salariaţii care se vor autorecenza online pentru recensământul din 2022, au dreptul la o zi liberă, plătită de angajator.
Ziua liberă se va lua doar după completarea formularului de autorecenzare și se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.
Cine refuză participarea la recensământ sau oferă informații false riscă amenzi de până la trei mii de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here