Cum ne păstrăm sănătoși atunci când lucrăm de acasă în timpul pandemiei de COVID

2810

În ultimul an, odată cu schimbările aduse de pandemia care a afectat întreaga planetă, cei mai mulți dintre noi au schimbat mersul la birou cu munca de acasă. Acest lucru poate părea, la o primă vedere, o schimbare pozitivă. Cu toate acestea, mulți dintre cei care lucrează de la domiciliu au un risc crescut de afectare a sănătății atât pe plan fizic, cât și psihic.

Din fericire, există metode prin care putem reduce aceste riscuri,  iar una dintre cele mai bune și mai la îndemână este folosirea produselor pe bază de CBD. Ce este CBD? Pe scurt, canabidiolul este unul dintre componentele plantei numită Canabis Sativa, fără efecte psihoactive. Acest ingredient este benefic atât în anxietate și depresie, precum și în managementul durerilor cronice sau acute. Produsele pe bază de CBD sunt utile în gestionarea unei palete largi de afecțiuni cauzate de munca de acasă și stresul pandemiei:

Afectarea stării psihice – oboseala excesivă, depresia, absența motivației, tulburările de somn sau de alimentație sunt schimbări care apar în contextul muncii de acasă. Mulți angajați au declarat apariția acestor simptome din cauza absenței unei limite clare între programul de lucru și timpul liber. În plus, anxietatea produsă de pandemia cu noul virus amplifică aceste simptome.

Afectare fizică – acest lucru se traduce prin apariția durerilor musculare, articulare și de coloană vertebrală din cauza pozițiilor vicioase în care ne desfășurăm activitatea acasă. De multe ori tindem să ne păstrăm o poziție vicioasă ore în șir deoarece ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut. Soluția în acest caz este conștientizarea problemei și schimbarea poziției de lucru la cel mult o oră, precum și utilizarea unor adjuvante pentru relaxare.

Afectarea pe plan social – Munca de acasă, absența delimitării clare a programului de lucru, sentimentul de copleșire pe care îl simțim atunci când se adună prea multe responsabilități, precum și incertitudinea adusă de pandemie pot duce la o stare de iritabilitate continuă din care nu putem ieși. Acestă stare își va pune amprenta pe relațiile cu familia și cei apropiați.

Primul pas pentru a remedia situația este identificarea acestor probleme și setarea unor limite clare între programul de muncă și timpul personal pentru relaxare și reîncărcare a bateriilor. Chiar dacă ne simțim izolați în această perioadă, specialiștii recomandă activități creative și sportive ca metodă de detașare de la gândurile negative. În plus, putem apela cu încredere la formule special formulate pentru restabilirea echilibrului interior și menținerea sănătății în astfel de situații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here