Cucăilă, față în față cu polițiștii agresori

272

Zi complicată ieri pentru magistratul Gheorghe Gârcu, care a trebuit să îl audieze pe Ion Cucăilă în procesul în care doi polițiști și un jandarm sunt acuzați că l-au bătut pe acesta chiar în sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu. Ziua a fost grea pentru judecătorul de caz întrucât victima oamenilor legii nu a prea apucat să vadă cine și cum a lovit-o, în lipsa unor martori la bătaia care l-a băgat în spital, magistratul fiind nevoit să îl întrebe pe cel agresat de mai multe ori același lucru pentru ca întregul tablou al evenimentelor să fie cât mai bine conturat.

Cucăilă a declarat în fața judecătorului de caz loviturile pe care le-a primit de la oamenii legii din momentul în care i-a întâlnit într-un local din centrul orașului și până când aceștia l-au luat de pe stradă, l-au urcat într-o dubă și apoi l-au dus „pentru legitimare” la sediul Poliției Municipale. Bărbatul nu a putut să explice foarte clar cine l-a dat jos din dubă și cine l-a lovit în camera de la intrarea în sediul Poliției, el menționând că își pusese mâinile la ochi pentru a se feri de loviturile pe care le încasa și din această cauză nu știe dacă doar polițiștii Nelu Popescu și Ionuț Cătălin Radu l-au agresat sau și jandarmul Alin Ionuț Văduva a participat la scenele violente. Judecătorul Gârcu a insistat zeci de minute pe lămurirea împrejurărilor în care au avut loc violențele din sediul Poliției în contextul în care, pe lângă faptul că Ion Cucăilă nu a văzut la început cine îl lovea, nici cei care erau ofițeri de serviciu în instituție nu au văzut și nu au auzit nimic. În consecință, nu există martori care să ofere detalii suplimentare, camerele de supraveghere de la intrarea în sediul Poliției surprinzând doar momentul intrării și ieșirii lui Cucăilă. Acesta a putut preciza însă faptul că a fost bătut în reprize, fapt care i-a permis să vadă, ulterior, cine l-a lovit, el menționând că polițiștii au dat în el nu doar cu bastonul din dotare, ci și cu pumnii și picioarele, inclusiv când era căzut.
Oamenii legii acuzați de săvârșirea unor astfel de violențe pentru care în America s-ar organiza inclusiv mitinguri de protest pozează însă în nevinovați, ei încercând să profite de faptul că pe imaginile de pe camerele de supraveghere nu apar în timp ce îl lovesc pe Cucăilă. Bărbatul, pe care l-au abandonat în stradă după corecția aplicată în sediul Poliției, a ajuns însă la spital în stare gravă și doar norocul și priceperea medicilor a făcut ca el să mai fie în viață și să depună mărturie. E drept, o mărturie care a durat mai bine de două ore, cam cât bătaia ce i-a fost administrată de „organe”, procesul polițiștilor și al jandarmului fiind încă la început, până la pronunțarea unei prime sentințe urmând să mai treacă ceva vreme, Cucăilă fiind decis să nu cedeze și să ducă lupta cu agresorii săi până la final.
Gelu Ionescu

2 COMENTARII

  1. Bestii sunt oriunde. Toti paznicii de noapte cu ceafa lata, fara scoala, au fost trecuti in cadrul politiei pe baza de fibra si relatii. Politistii agresori au suport mai sus. Nu cred ca e prima victima. Acestia au mai facut-o de mai multe ori. Pana cand politistii vor invata „sa nu mai duca la sediu pentru legitimare” vom mai avea victime. Exigenta in comportamentul politistilor vrem, dar cand auzim de Toba supus lui Tontu, cand DITA are probleme, ce sa cerem unor brute de agenti ?

  2. Minciuni !!!!!!Jega e pe primul loc vinovat si Nelu e pe ultimu adică nu e deloc!Eu zic sa nu mai scrieți articole ca Cucaila merge bine merci si a făcut i grămada de Belele !Trebuie sa va gândiți ca acești polițiștii își risca viețile pentru binele tării !Acestu domni stăteau nopții schimbul 3 in frig si mai ales Domnu Nelu Popescu !Jega e un jegos care minte non-stop !Eu zic sa tăceți ca voi sunteți mai păcătoși ca toți la un loc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here