Cu sprijinul Primăriei Rovinari – Spitalul „Sfântul Ştefan”, dotat cu echipament de biochimie modern

132

spital rovinariSpitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari a fost dotat cu echipament de biochimie de ultimă generaţie. Investiţia se ridică la aproximativ 13.000 euro şi a fost posibilă datorită Primăriei Rovinari, care a asigurat finanţarea.

Pentru unitatea spitalicească rovinăreană achiziţionarea aparatului de biochimie era mai mult decât necesară.

De când a preluat spre administrare Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan”, Primăria Rovinari a încercat să modernizeze această unitate, investind în dotarea şi amenajarea sa. Cea mai recentă investiţie este un echipament de biochimie de ultimă generaţie pentru laboratorul de analize al spitalului. Laboratorul asigură efectuarea analizelor medicale pentru pacienţii internaţi în cadrul spitalului, precum şi pentru pacienţi în regim ambulatoriu. „Aparatul a fost pus în funcţiune săptămâna trecută. Acum este în probe. Urmează diverse proceduri tehnologice până la concreta siguranţă de exploatare”, a explicat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari.

Dotarea laboratorului, condiţie pentru semnarea contractului cu CJAS

Aparatul de biochimie cu care a fost dotat Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari a costat peste 12.000 euro. Această investiţie era necesară pentru ca spitalul să poată intra în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. „Este un aparat de ultimă generaţie, a cărui valoare se ridică la aproximativ 13.000 euro. Echipamentul de biochimie este sigur şi eficient şi va duce la o mai bună acurateţe a diagnosticului şi la o creştere a adresabilităţii pacienţilor. În acelaşi timp, odată cu achiziţionarea acestui aparat, se va putea încheia şi contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate”, a menţionat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Laboratorul de analize al Spitalului „Sfântul Ştefan” deserveşte atât pacienţii internaţi în spital, cât şi pe cei din ambulatoriul de specialitate al unităţii.

Eforturile autorităţilor locale, apreciate de conducerea spitalului

De când a luat în administrare spitalul, Primăria Rovinari a investit sume frumoase pentru ca această unitate să ajungă la standarde înalte. Actuala conducere a Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari îi este recunoscătoare primarului Dorin Filip pentru că s-a implicat în modernizarea unităţii, susţinând financiar investiţii consistente datorită cărora, la ora actuală, pacienţii şi angajaţii acestui spital au condiţii foarte bune. „Primăria s-a implicat în realizarea investiţiilor de când a primit spitalul în administrare, pentru ca acesta să ajungă la standarde înalte. Îi sunt recunoscător primarului Dorin Filip pentru felul în care a sprijinit modernizarea unităţii”, mărturiseşte Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Spitalul Orăşenesc Rovinari urmăreşte promovarea stării de sănătate şi asigurarea asistenţei medicale a unui număr de 34.402 locuitori ai oraşului Rovinari şi cinci comune arondate, care se află la o distanţă de 25-30 km faţă de spital.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here