Cu şapte mii de voluntari – Gorjul face curăţenie, pe 25 septembrie

325

proiect mediu“Let’s do it Romania!” este un proiect naţional de implicare socială care presupune curăţarea de deşeuri a arealelor naturale ale ţării într-o singură zi, pe 25 septembrie. Acţiunea se va desfăşura şi în judeţul nostru, la fel ca pe tot cuprinsul ţării, până în prezent anunţându-şi participarea ca şi voluntar circa 7.000 de gorjeni.

În desfăşurarea proiectului se implică susţinători de la Garda de Mediu Gorj, ai Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului (APM) şi ai Apelor Române Gorj, dar şi primării şi structuri din sfera educaţiei, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. “Let’s do it Romania a început de două luni în Gorj. Merge destul de bine, iar prima dată am început cu o caravană pe la primăriile din judeţ, la care au participat reprezentanţi de la Consiliul Judeţean, APM, Garda de Mediu. Avem mult noroc deoarece avem un număr de şaizeci şi opt de şcoli şi şaizeci şi nouă de primării implicate. Câte un reprezentant de la fiecare şcoală şi primărie se va ocupa de coordonarea acţiunii pe zona respectivă”, a declarat Ionuţ Negomireanu, coordonatorul „Let’s do it Romania” pe Gorj.

Primăriile, solicitate la sponsorizări

În stabilirea coordonatelor pentru data de 25 septembrie, ieri, la sediul Prefecturii Gorj a avut loc o întâlnire la care au participat zeci de persoane implicate în proiect, fie din sfera educaţiei, din administraţii locale, sau chiar sponsori. „Proiectul este unul de voluntariat, fără buget, dar, până acum, de la mai mulţi sponsori avem două mii o sută de saci şi cinci mii de mânuşi de unică folosinţă, însă sperăm că poate ne ajută şi primăriile implicate. Din datele pe care le am, de la primăriile din judeţ se vor mobiliza pe 25 septembrie aproape o mie de voluntari, iar de la unităţile de învăţământ alte şase mii”, a precizat Negomireanu.

Şi Simona Cornea, consilier al Gărzii de Mediu Gorj a fost prezentă ieri la şedinţa de stabilire a programului pentru data de 25 septembrie şi a menţionat implicarea în proiect a instituţiei pe care o reprezintă: „Noi vom coordona acţiunile de salubrizare pe întreg teritoriul judeţului, însă cea mai mare implicare o vor avea primăriile, care, trebuie să asigure mijloace de transport, voluntari şi să aibă bine stabilite locurile unde au fost depistate depozite necontrolate de deşeuri. Sper să fie puţine având în vedere controalele pe care noi le-am efectuat şi am adus la cunoştinţă administraţiilor locale obligaţia de a salubriza localităţile. Probleme mari am întâmpinat de la începutul acestui an şi până în prezent în localităţile Jupâneşti, Glogova, Licurici, unde primăriile nu dispun de contracte de colectare, transport şi eliminare al deşeurilor generate”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here