Cu apa în casă

157

2Apa provenită din precipitaţiile care au început să cadă încă de joi seara a inundat mai multe grădini din cartierul Meteor din Târgu-Jiu şi a intrat şi în casa unei familii compuse din zece suflete.

Pompierii au intervenit destul de greoi din cauza faptului că în casă nu se putea ajunge datorită apei din curte, care a trebuit evacuată prima dată.

Oamenii care locuiesc în casa de pe Meteor erau vineri disperaţi şi nu mai ştiau ce să mai facă. Aceştia au sunat însă la 112 pentru a cere ajutor, pompierii fiind nevoiţi să intervină cu o motopompă pentru a scoate apa. La faţa locului s-a deplasat şi Marius Ionescu, directorul tehnic din cadrul primăriei Târgu-Jiu pentru a vedea cum de s-a ajuns în această situaţie. Acesta a spus că oamenii se află în această situaţie din cauză că au construit ilegal în respectiva zonă. Este vorba despre o familie de romi care şi-a ridicat o căsuţă cu două camere în care trăiesc nu mai puţin de 10 persoane, printre care şi copii cu vârste foarte fragede.
Intervenţie îngreunată
Locuitorii acestei case spun că au mai trecut prin aşa ceva şi altă dată când a plouat sau când s-au 1topit zăpezile dar că aşa de rău nu au fost niciodată afectaţi. „A mai venit apa, dar nu ne-a intrat în casă. De mai mult timp avem aşa apă în curte şi acum avem apă şi în camere. Nu am chemat pe nimeni până acum, dar ne e frică să nu cadă pereţii pe noi.
Avem şi copii mici în casă. Unde să plecăm cu ei?”, ne-au povestit membrii familiei. Potrivit lui Marius Ionescu, zona se va rezolva din punct de vedere al drenării o dată cu finalizarea drumului de mocăniţă. Acesta mai spune şi că, după ce se vor retrage apele, se va aduce balast pentru drumurile din zonă, care vor fi îndreptate şi ridicate. Intervenţia pompierilor a fost dificilă pentru că apa de pe strada alăturată se strânge toată în acea zonă, care este mult mai joasă decât restul.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here