Cu 200 de gorjeni la dosar, Adrian Năstase sare la “gâtul” procurorului şef de la DNA Târgu-Jiu

372

nastaseFostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, susţine că i-a cerut avocatului său să verifice legalitatea cercetărilor făcute asupra sa de către procurorul Dănuţ Volintiru, şef al Biroului Teritorial DNA Târgu-Jiu, în dosarul “Trofeul Calităţii”.

După ce a participat la termenul de judecată de ieri, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din acest dosar, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat pe scările instituţiei că “a fost adus un procuror care lucrează la Târgu-Jiu să se ocupe de dosar, iar avocatul său a făcut deja o cerere pentru a se verifica dacă acest lucru este legal”, referindu-se la şeful DNA din Târgu-Jiu.

Adrian Năstase s-a prezentat, ieri, la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie chiar în ziua în care a împlinit 60 de ani. Aşteptat de jurnalişti la ieşirea din instituţie, social-democratul a făcut o declaraţie cu trimitere la 300 de kilometri distanţă de Bucureşti. “Probabil că voi fi citat des, dar să nu vă speriaţi, o să mai vin aici, vă dau şi subiecte, discutăm despre politică şi despre ce vreţi. O să fie şi o modalitate de socializare. Modul în care a fost făcut acest dosar este absolut aberant. În graba asta de a face dosare, cei de la DNA sunt neatenţi. Iau procurori dintr-o parte şi îi pun să lucreze pe alte dosare. Au adus oameni care au lucrat pe alt dosar să lucreze la dosarul meu. A fost adus un procuror care lucrează la Târgu-Jiu să se ocupe de dosarul meu. Avocatul meu a facut o cerere pentru a se verifica dacă este legal ceea ce au făcut”, a declarat Adrian Năstase.

Delegat să cerceteze !

Într-adevăr în acest dosar rechizitoriul DNA, format din 80 de volume care conţin mii de pagini fiecare, a fost întocmit de procurorii Mihaela Iorga Moraru şi Dănuţ Volintiru, şeful Biroului Teritorial Târgu- Jiu. Cel care l-a audiat pe Adrian Năstase a fost chiar Volintiru.

În luna ianuarie 2009, DNA l-a trimis în judecată pe Adrian Năstase, în dosarul “Trofeul calităţii”, fiind acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Dosarul întocmit de cei doi procurori conţine declaraţiile a aproape 1000 de martori, 200 dintre aceştia fiind de la Gorj.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului electoral 2004, Inspectoratul de Stat în Construcţii, sub conducerea Irinei Jianu, a organizat un simpozion care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială. Prejudiciul în acest dosar este de aproape 7 milioane de lei. Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu au putut fi contactaţi pentru a face precizări cu privire la legalitatea cercetărilor făcute de procurorul Volintiru în acest dosar.

Gabriela MLADIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here