Cros cu mesaj antidrog, organizat de CPECA Gorj

507

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj a  organizat, miercuri, 25 iunie 2014, un cros cu mesaj antidrog, destinat marcării Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri. Tot pentru această zi au fost distribuite şi pliante, în colaborare cu reprezentanţii Jandarmeriei, ai Poliţiei şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj au marcat Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri printr-un cros desfăşurat pe Stadionul Municipal din Târgu-Jiu. „A fost o acţiune reuşită. Am organizat un cros cu mesaj antidrog, la care au participat sportivii Clubului Pandurii. antidrogDe asemenea, am avut şi o expoziţie cu desene ce conţineau mesaje antidrog, realizate de elevii unităţilor de învăţământ din localitate”, a explicat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj.

Pliante informative pentru târgujieni
Tot pentru a marca Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri, reprezentanţii antidrog (3)Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj au desfăşurat o acţiune de conştientizare a populaţiei, distribuind pliante informative. „Am distribuit pliante cu mesaje antidrog, la acţiune participând şi partenerii noştri de la Jandarmerie, Poliţie şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj”, a confirmat Şoşoi.
În fiecare an, începând din 1987, la data de 26 iunie, se celebrează Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, zi decisă de Adunarea Generală a ONU, ca o expresie a implicării acestei organizaţii în consolidarea acţiunilor şi cooperării la nivelul statelor membre, pentru a atinge obiectivul de a avea o societate fără consum abuziv de droguri.
antidrog (5)Cu acest prilej, Organizaţia Naţiunilor Unite atrage atenţia opiniei publice şi guvernelor din întreaga lume faţă de o stringentă şi actuală problemă de sănătate publică – consumul de droguri.
La Gorj, acţiunile de marcare a acestei zile au început pe data de 25 iunie, astăzi, 26 iunie 2014, fiind organizată o conferinţă de presă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here