Criza se amplifică la Craiova!

324

Universitatea Craiova plăteşte tribut unei strategii păguboase. Oltenii au vândut pe bani frumoşi în această vară, însă nu au adus la timp jucători de atac de valoare pentru a-i înlocui pe Băluţă sau Gustavo. Trupa doljeană s-a chinuit teribil în ultimele etape, iar dacă rezultatele nefavorabile continuă, “juveţii” riscă să piardă şi play-off-ul. Ultima palmă primită de formaţia din Bănie a venit luni seară, când Concordia Chiajna s-a impus pe “Ion Omblemenco”, scor 0-1. Unicul gol al confruntării a venit în minutul 80, când Gorobsov a înscris printr-o execuţie superbă din afara careului. Gazdele au jucat în inferioritate numerică mai bine de 70 de minute, Donkor fiind eliminat în minutul 18, după o intrare imprudentă la Marc. Arbitrul Ionuț Coza nu s-a ridicat la înălţimea partidei, centralul originar din Ilfov “aruncând” cu cartonaşe şi după eliminarea fundaşului de culoare. La finalul meciului, spiritele s-au încins, iar căpitanul “Ştiinţei”, Alex Mitriţă, s-a reprezit la un spectator după ce a fost apostrofat de fanul Craiovei.

Gazonul, “eterna” problemă
După meci, antrenorul Devis Mangia a declarat că nu mai poate tolera suprafaţa de joc din Bănie. Doi jucători ai gazdelor s-au lovit încercând alunecări pe “ţărâna” de pe Oblemenco, iar tehnicianul italian şi fotbaliştii săi au susţinut, din nou, că un gazon prost nu are cum să ajute o echipă tehnică.

“Nu pot să zic nimic despre jucători, au jucat foarte bine. Am jucat 70 de minute în zece oameni. Ştiu că eu nu vorbesc de arbitraj, n-am o problemă cu eliminarea, dar nu mi-a plăcut cum a gestionat partida. În afară de eliminarea lui Donkor n-au fost alte probleme. Am pierdut şi este important să ştim să pierdem. Terenul e un dezastru, e o dramă totală. Nu mai putem să ne prefacem, se prezintă într-o stare foarte proastă. Câţiva dintre jucători par efectiv fără energie, dar nu din cauza lor, ci din cauza terenului”, a spus Mangia. “Un adversar a fost şi gazonul, se rupe foarte uşor, nu se mai poate alerga, ne dezavantajează pentru că suntem o echipă care pasăm şi care caută posesia. Noi începem construcţia din spate, nu avem talie şi nici forţă. Daca nu va fi schimbat gazonul, vom avea probleme foarte mari tot anul”, a declarat Florin Gardoș. “Problema gazonului s-a tot discutat, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie. Avem o problemă cu gazonul încă de la inaugurare. Trebuie înlocuit și asta cât mai repede. Până atunci, noi românii, ne încăpățânăm să-l ținem tot pe ăsta. În străinătate, lumea înțelege că gazonul este un consumabil și că trebuie schimbat, numai la noi nu. La noi, dacă se propune asta, se aud voci că iar este dezmăț pe bani publici iar e nevoie de un gazon pentru că cel vechi a fost prost. Nu, gazoanele se schimbă des pe stadioane cum sunt acesta al nostru sau Arena Națională unde lumina soarelui și vântul nu pătrund în voie ca pe alte arene, gen Ovidiu sau Mediaș”, a precizat Ovidiu Costeșin, managerul general al Craiovei. Universitatea se va deplasa în runda viitoare la Voluntari.

 Universitatea Craiova – Concordia Chiajna: 0-1 (0-0)
A marcat: Gorobsov `80.

Craiova: Pigliacelli – Donkor, Gardoș (`71, Kelic), Ferreira – Martic, Mateiu (`81, Markovic), Fedele, Bancu – Cicâldău, Mitriță, Burlacu (`60, Baicu). Antrenor: Devis Mangia.

Chiajna: Caparco – Matei, Albu, Marc, Panait – Grădinaru, Prepeliță, Gorobsov (`90, Bărboianu) – Guessan (`60, Bawab), Batin, Nivaldo (`46, Ivanovici). Antrenor: Ionuț Badea.

Cartonașe galbene: Mitriță `23, Mateiu `53, Bancu `59, Markovic `83 / Guessan `21, Grădinaru `33, Batin `35, Matei `66, Bawab `73, Gorobsov `81.

Cartonaș roșu: Donkor `18.

Au arbitrat: Ionuț Coza – Ovidiu Artene, Bogdan Gheorghe; Horia Mladinovic.

Observatori: Eduard Dumitrescu, Marian Ivan.
Cătălin Pasăre

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here