Creștere semnificativă a numărului cardurilor europene eliberate de CJAS

303

La început de an, peste 250 de persoane din judeţul nostru au solicitat eliberarea de carduri europene de sănătate. Potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, în aceeași perioadă a anului trecut au fost eliberate doar 135 de carduri.

În perioada 1 ianurie – 3 februarie, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj a eliberat 256 de carduri europene de sănătate, cu mai mult de o sută față de numărul celor eliberate anul trecut în același interval. “De la 1 ianuarie, până la data de 3 februarie am eliberat un număr de 256 de carduri europene de sănătate. În aceeași perioadă a anului trecut am eliberat 135 de carduri”, a confirmat Daniel Bondoc, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Cardul european reprezintă documentul care conferă titularului asigurat dreptul la prestaţii medicale necesare în cadrul unei şederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene.
Acesta se eliberează asiguratului gorjean de către CJAS Gorj, în urma unei solicitări depuse la sediul instituţiei sau prin e-mail.

Valabil 6 luni
Eliberarea cardului european se face la cererea persoanei asigurate. Acesta poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE.
Pentru a obţine acest document, persoanele asigurate trebuie să facă o solicitare în acest sens către Casa de Asigurări Sociale de Sănătate de care aparţin.
Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de imediată necesitate.
Cardul european nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here