Craiova vrea să-şi spele din păcate cu FCSB

749

Craiova nu a lăsat o impresie bună cu principalele adversare din play-off, dar elevii lui Corneliu Papură îşi pot spăla din păcate duminică, în meciul cu FCSB. Pentru suporteri, sezonul ar fi „îndulcit” dacă Ştiinţa ar obţine locul doi la finele campionatului, dar craiovenii trebuie mai întâi să-i învingă pe roş-albaştri pentru a spera la titulatura de vicecampioană.

Craiova vine după două victorii „italieneşti” în campionat, cu Astra şi Sepsi, ambele cu 1-0. Jocul de pe „Ion Oblemenco” are şi o miză suplimentară: ar putea decide campioana României. De un rezultat pozitiv al gazdelor ar putea profita CFR Cluj, care ar lua titlu dacă ar bate Astra, iar FCSB nu ar câştiga în Bănie. De asemenea, ardelenii ar deveni campioni şi cu un punct la Giurgiu, dacă alb-albaştrii ar învinge formaţia lui Becali. Pe de altă parte, preşedintele Universităţii, Sorin Cârţu, se gândeşte doar la îndeplinirea obiectivului.„Media a fost prea mică pe partea de tur, doar 7 puncte adunate, acum suntem în grafic, dar încep meciurile grele. Sezonul nu este compromis, obiectivul nostru a fost participarea în Europa, a fost şi acela de cupă, dar a fost ratat şi putem spune asta, dar campionatul încă se joacă. Eşti pe locul 3, dacă termini aşa, din punctul meu de vedere este bine. Anul acesta nu am putut să ne batem la titlu, dar vom îmbunătăţi situaţia pentru sezonul viitor”, a declarat Cârţu. Fosta glorie a Craiovei a subliniat şi importanţa unui succes al doljenilor. „O victorie cu FCSB ar fi o consolare pentru a reface starea de spirit – e meciul special dintotdeauna la Craiova, acum este în joc şi locul 2 în clasament. E o săptămână de mobilizare maximă la ambele echipe. Şi ei au altă atitudine când joacă la Craiova. Prefer să nu ne hazardăm în declaraţii războinice, aş vrea să văd antagonism pe teren. Nu ne interesează că ia titlul CFR sau FCSB, nu ne încântă asta. Noi trebuie să ne gândim la un mare pericol: chiar dacă luptăm pentru locul 2, noi putem să pierdem locul 3! Mie îmi dă fiori partida din ultima etapă, de aceea e foarte important să luăm puncte cu FCSB!”, a mai spus Cârţu.

„Grande” e încrezător
Fostul golgheter al alb-albaştrilor, Gheorghe Craioveanu, este convins că formaţia din Bănie va prinde cupele europene, iar drumul spre Europa va începe şi cu un succes duminică.
„Lumea aşteaptă o victorie cu FCSB, este un meci pentru locul 2, am lăsat o impresie bună cu Sepsi şi sper să continuăm aşa. Complexul acesta cu ei se va schimba, înainte, pe vechiul stadion era altceva, era pista aia de atletism… Stadionul de la Severin ne-a tras mult în jos, dar acum suporterii îi împing de la spate pe băieţi. Regret că nu voi putea fi prezent la partida cu FCSB, nu am mai văzut o victorie pe viu din 1993, dar cred că vom bate duminică, îi simt pe Cornel şi băieţi motivaţi şi vor face o figură frumoasă. Nu am vreo emoţie pentru calificarea în Europa League, am făcut un sezon bun, doar luna aceasta a fost mai puţin inspirată, dar, în rest, echipa şi-a făcut datoria”, a declarat Craioveanu.

Bancu, pe picior de plecare
Căpitanul Universităţii Craiova, Nicuşor Bancu, ar putea juca unul dintre ultimele meciuri pentru „juveţi”. Ajuns la 26 de ani, internaţionalul oltean este dorit de formaţii din Serie A, una dintre echipele interesate fiind chiar Lazio. Sorin Cârţu şi Gică Craioveanu sunt de părere că Bancu trebuie lăsat să plece, pentru că şi-a făcut datoria cu vârf şi îndesat în tricoul alb-albastru. Patronul Mihai Rotaru ar vrea 3 milioane de euro în schimbul lui Bancu. „Pe Bancu s-ar putea să-l vândă, pe Pigliacelli nu ştiu, dar «Bancone» merită. A stat 5 ani, şi-a făcut datoria pentru Craiova şi poate face faţă la orice echipă din Europa. Mihai Rotaru va face un efort şi va aduce jucători pe posturile deficitare”, a spus Craioveanu.„Când un jucător ajunge la o valoare şi are o ofertă de nerefuzat, nu ne putem împotrivi. Bancu merită să plece după ce a făcut pentru Craiova. Noi trebuie să găsim o strategie să acoperim posturile vacante. Cu o strategie eficientă, la anul ne gândim la titlu”, l-a completat Sorin Cârţu. Partida dintre FCSB şi Craiova se dispută duminică, de la ora 21.00.
Cătălin PASĂRE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here