Craiova, tot mai departe de pretenţiile suporterilor

805

Universitatea Craiova a oferit o nouă prestaţie palidă pe terenul îngheţat de la Giurgiu. Mai agresivi în debutul confruntării, oaspeţii au plătit tribut letargiei din defensivă, şi au luat gol după o fază fixă în minutul 16, când Hugo Sousa a finalizat cu o execuţie acrobatică. După ce Bancu a fost aproape de gol, cu o torpilă din marginea careului (`45+1), Cicâldău a egalat la ultima fază a primei reprize, după un şut bine plasat (45+3). Între acţiunile Craiovei, Pigliacelli a scos din situaţie ,,unu la unu” cu Stahl. Repriza a doua a fost ,,seacă” şi din cauza apărării supraaglomerate a Astrei, care a renunţat definitiv la ofensivă. Papură ,,s-a asigurat” prin schimbările făcute că nici Craiova nu va mai ameninţa poarta adversă, Ivan sau Baiaram fiind ţinuţi rezerve pe merit în ultimele confruntări. Craiova a ajuns la patru partide fără victorie, iar în meciul următor în Bănie vine Viitorul.
Astra Giurgiu – Universitatea Craiova: 1-1 (1-1)
Astra: Lazar (27, Popa) – De Sousa, Graovac, Găman, Şerban (9, Canadjija) – Crepulja – Stahl (46, V.Gheorghe), Răduţ, Budescu, Bruno – Montini (72, Merloi). Antrenor: Eugen Neagoe.
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, M.Constantin, Bancu – Nistor (82, Căpățână), Mateiu, Cicâldău – Cîmpanu (35, Bărbuț), Mamut (63, Ivan), Ofosu (63, Baiaram). Antrenor: Corneliu Papură.
Cartonașe galbene: Găman, Bruno / Bălașa, Bărbuț, M.Constantin

Bancu: Suntem într-o pasă proastă
Antrenorul Corneliu Papură a considerat că Universitatea a fost echipa mai bună, dar a admis că elevii săi au avut probleme reale în a desface apărarea giurgiuvenilor. ,,Am dominat jocul în totalitate, echipa adversă s-a rezumat la contraatac. Per total, cred că meritam să mai marcăm. Nu ai spații cu astfel de echipe, e greu să găsești soluții. Astăzi ne-a lipsit ultima pasă. Astăzi puteam să câștigăm, dar nu am pierdut și trebuie să ne gândim la meciul următor. Sunt meciuri care se succed din trei în trei zile, trebuie să ne concentrăm pe următorul joc, cu Viitorul. La fiecare joc avem presiunea de a câștiga, nu văd ceva deosebit acum”, a spus principalul oltenilor. Criza rezultatelor este resimţită de căpitanul Nicuşor Bancu, care a recunoscut că echipa nu pune în practică ,,învăţăturile” de la antrenamente. ,,Suntem într-o pasă proastă și sperăm să ieșim până la următorul meci din ea. În a doua repriză s-a fluierat cam des. Se aruncau pe jos, portarul a stat și 14 secunde cu mingea în mână și nu a fluierat. Nu putem să avem prea multe ocazii, nu știm de ce. La antrenament pregătim bine jocul, ne iese aproape tot, dar când vine meciul nu reușim. Trebuie să lucrăm mai mult, să facem cumva să ieșim din această pasă. Încă n-am jucat foarte des, de acum încolo o să vină meciuri din trei în trei zile. Trebuie să ne adaptăm la teren, la tot. Cu siguranță, ne gândim doar la victorie cu Viitorul, dar nu mereu iese calculul de acasă cu cel din teren”, a spus, după joc, fundaşul oltenilor. Sorin Cârţu nu a apăsat încă butonul de panică şi a continuat răfuielile cu adversarele Craiovei. ,,Am plecat prea rapid cu un handicap care a marcat partida. Ei au plecat cu un avantaj pe care au știut să-l apere. În rest, meciul l-am avut în mână, adversarul nu a avut niciun șut pe poartă după ce a deschis scorul. Parcă au fost mai aprigi cu noi decât cu Steaua. Plus prezența lui Găman, care nu a mai ieșit în ultimele minute. E de apreciat sacrificiul lui, a trecut peste o eventuală accidentare și a rămas pe teren acum. Trebuia să câștigăm partida. Sigur, sunt patru meciuri fără victorie, dar am jucat cu Sepsi, Steaua, CFR, Astra… E greu. Și pe aceste terenuri… Dar ușor, ușor sper că echipa va arăta mai bine și vom câștiga următoarea partidă”, a declarat preşedintele juveţilor.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here