Craiova nu-şi găseşte cadenţa

275

Universitatea Craiova rămâne fără victorie şi după etapa a treia din Liga 1. Formaţia antrenată de Devis Mangia nu a reuşit să se impună nici împotriva echipei FC Botoşani, ba chiar a suferit teribil în partida de vineri. Gazdele s-au văzut conduse după doar 11 minute, când Fulop a fructificat o centrare venită de la Golofca. Jucătorul reprizei pentru Craiova a fost tânărul Mihăilă. Acesta a obţinut penaltiul din care Mitriţă a egalat (`21) şi i-a pasat decisiv căpitanului Universităţii pentru golul doi (`35). “Juveţii” nu au putut să ţină de rezultat şi au fost egalaţi în minutul (`54), prin Miron, după un corner. Ogenda a avut şansa să ducă toate punctele în Moldova, dar balonul trimis de el a lovit bara din dreapta lui Pigliacelli. Craiova a avut în acest meci 5 jucători U21, Borţa fiind debutant în prima ligă.

Mangia: “Fotbaliştii au nevoie de încredere”
Antrenorul Universităţii a avut un discurs similar celor din ultimele etape. Devis Mangia a spus că este nevoie de muncă, sugerând că are şi un lot tânăr, iar jucătorii mai necopţi au nevoie de timp pentru a se acomoda. “A fost un meci dificil. Nu am început aşa cum trebuie, am plecat practic de la 0-1. Dar ulterior am jucat cu personalitate, însă nu am fost norocoşi. În partea a doua am fost ghinionişti la golul primit. Lucrăm pentru a reveni sus, trebuie să continuăm pentru a avea rezultatele din sezonul trecut. Ştiţi mai bine decât mine că e foarte greu să joci pe acest stadion. Mai ales când avem atât de mulţi jucători tineri. E nevoie de timp pentru ca ei să crească. Sunt fotbalişti care trebuie integraţi, care au nevoie de încredere“, a spus tehnicianul Craiovei. În schimb, mijlocaşul Nicuşor Bancu a recunoscut că amfitrionii puteau părăsi terenul învinşi. “Am luat iar gol pe o greşeală de marcaj la o fază fixă. E un rezultat echitabil, puteau să ne mai dea două lejer, la ce ocazii au avut. Nu reuşim să ne revenim, sperăm ca publicul să fie alături de noi. Avem nevoie de susţinerea lor, nu să ne înjure. Eu cred că azi am stat bine faţă de meciul trecut. Mihăilă a făcut o partidă bună, Mitriţă la fel. Sperăm ca împreună cu jucătorii care mai vin să reuşim să trecem peste, pentru că suntem la pământ. Dacă jucăm cum am făcut-o în acest sezon, Leipzig ne dă cu terenul în cap. Noi mergem să ne jucăm şansa şi încercăm să ieşim cu capul sus de acolo“, a afirmat Bancu. “Iertaţi-mi lipsa de modestie, dar dacă ne uităm la ocazii, cred că am fi putut câştiga. Rămâne o dezamăgire şi o frustrare, puteam învinge. Mă bucur că suntem neînvinşi pentru că jucătorii încep să aibă o mentalitate pozitivă”, a declarat tehnicianul oaspeţilor, Costel Enache.

Universitatea Craiova – FC Botoşani: 2-2 (2-1)
Craiova: Pigliacelli – Popa (`67, Kelic), Gardoș, Ferreira – Borța (`67, Donkor), Mateiu, Cicâldău, Bancu – Mihăilă, Burlacu (`77, Markovic), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
FC Botoșani: Pap – Dumitraș, Miron, Burcă, Soiledis – Rodriguez, Oaidă – Mihai Roman I (`62, Chitoșcă), Fulop (`46, Ogenda), Golofca – Mihai Roman II (`83, E. Popa). Antrenor: Costel Enache.
Cartonașe galbene: Burlacu `13 / Mihai Roman I `17, Fulop `45+1, Pap `69.
Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete – Marius Nicoară, Imre Bucsi; Robert Avram.
Cătălin Pasăre

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here