Craiova merge pe un teren de coşmar: “Nu am câştigat niciodată acolo”

14

Universitatea Craiova vrea să rupă blestemul de la Botoşani în această seară, de la ora 20.30. “Juveţii” au o misiune extrem de dificilă pe un stadion pe care nu au reuşit, până acum, vreo victorie şi caută primul succes fără căpitanul Alex Mitriţă. Liderul oltenilor este suspendat, la fel ca Ivan Martic. Nuno Rocha este incert pentru partida din Moldova, iar Elvir Koljic nu este refăcut complet după accidentarea de la Iaşi. Gazdele au schimbat antrenorul, Liviu Ciobotariu fiind la debutul pe banca tehnică. “Un meci foarte dificil. Nu am câștigat niciodată în Botoșani. Nu avem foarte multe informații despre noul lor antrenor (n.r. Liviu Ciobotariu), dar de obicei, când o echipă schimbă antrenorul, altul este randamentul din teren al jucătorilor și mai mult ca sigur vor fi multe schimbări tactice. Mie îmi place foarte mult spectacolul, deci sper ca terenul să ne avantajeze. Mitriță și Martic nu vor juca, avem probleme și cu Rocha. Koljic este mai bine și vom vedea dacă va intra pe teren”, a declarat antrenorul Craiovei, Devis Mangia. Valentin Mihăila va reveni pe teren după accidentarea pricinuită de intervenţia lui Laurenţiu Rus şi a declarat că este gata să-şi aducă aportul la un nou succes al “leilor”. “Sunt foarte bine după acea accidentare, nu mai am nicio problemă acum. Am fost la naţională, am jucat acolo şi nu a fost niciun fel de problemă. Aşa că sunt apt să intru în teren. Ăsta este fotbalul, e un sport în care au loc contacte. Nu vreau să-l învinovăţesc pe Rus de ceva. Rus vorbeşte mereu cu mine, săptămână de săptămână îmi scrie ca să vadă dacă sunt bine. Lui i-au dat nouă etape de suspendare, au trecut deja două. Nu ştiu dacă a fost mare sau mică pedeapsa. Nu mă interesează, vreau să trec peste acest subiect”, a spus Mihăilă.

Cine bate loviturile de la 11 metri?
După ce Mitriţă, Koljic şi Fedele au irosit, pe rând, penaltiuri, antrenorul Devis Mangia a dezvăluit pe cine se va baza la loviturile de la punctul cu var. “La următorul penalty, Koljic va executa, dacă va fi în teren, dacă nu, vom vedea. Jucătorii cu mai multe goluri vor fi cei care vor executa loviturile de la 11 metri”, a spus italianul. Tehnicianul din “Cizmă” a fost completat de tânărul Mihăilă, care s-a oferit să bată loviturile de pedeapsă. “Voi executa penaltiuri cu cea mai mare plăcere, dacă mi se va cere. La echipa națională am fost primul pe listă, am reușit 3 din 3. Am mult de muncă, mai e până la vară, iar la vară îmi doresc să prind un loc în naționala U21 pentru campionatul european. Până atunci avem turneul din martie la U19. Noi trebuie să luăm meci cu meci și să vedem unde ne vom clasa. Eu sper să dăm cât mai multe goluri, să batem la scor la Botoșani”, a precizat atacantul.

FC Botoşani încă speră la play-off
Pentru formaţia gazdă meciul cu Universitatea ar putea reprezenta ultima şansă la un loc de play-off. Cu 16 puncte în clasament, 10 mai puţine ca “Ştiinţa”, elevii lui Ciobotariu sunt conştienţi că doar un succes i-ar putea ajuta să revină în cărţi pentru primele şase locuri. “Ne dorim foarte mult o victorie cu Craiova luni seara și sperăm ca și suporterii să fie alături de noi, să ne susțină pentru că ne așteaptă un meci foarte greu, dar și noi avem un lot bun de jucători și sperăm să terminăm meciul cu un rezultat pozitiv. Ne dorim foarte mult play-off-ul, știm că ne așteaptă etape foarte grele, este un campionat echilibrat, sunt cinci, șase echipe care își doresc acest lucru, dar sperăm și suntem convinși că putem să reușim. Am adus în rândul jucătorilor o stare de spirit nouă, un entuziasm din partea lor și sperăm să-i motivăm cum trebuie până la sfârșitul anului ca în februarie să fim cu șanse reale la play-off”, a declarat Adrian Iordache, secundul FC Botoșani. Craiova a pierdut ultimul meci disputat pe stadionul de la Botoşani cu 2-1. A fost însă singura înfrângere “dulce” pentru olteni, care s-au calificat în urma acelui joc în finala Cupei României, competiţie pe care au şi câştigat-o.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here