Craiova, eliminată din Cupă!

1276

Defensiva fragilă a Craiovei şi lipsa de opţiuni reale din rândul ,,rezervelor” au fost principalele minusuri ale echipei lui Corneliu Papură la Iaşi, Universitatea fiind eliminată din competiţie după un meci cu final interzis cardiacilor. Politehnica s-a impus cu 3-2, după ce a condus cu 2-0 la pauză, dar a fost egalată în minutul 90. Chiar şi aşa, gazdele au avut puterea să înscrie la numai un minut după ce juveţii reveniseră în meci. Doi foşti panduri au bifat câte o dublă. Nicandro Breeveld (13, 90+2) a marcat primul şi ultimul gol pentru ieşeni, în timp ce Nistor a reşuşit primele goluri în tricoul Craiovei (55, 90). Horşia a punctat în minutul 42. Eliminarea este cu atât mai dureroasă pentru Craiova, cu cât finala competiţiei se va disputa pe Stadionul ,,Ion Oblemenco”.Naivitatea i-a costat pe olteni în opinia antrenorului Corneliu Papură, care a declarat că formaţia sa poate spăla ruşinea eliminării din Cupă printr-o victorie în campionat la FCSB.,,Repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate, dar pe final am fost naivi. Aşa este fotbalul, ne-a taxat astăzi. Noi în seara asta am plătit. Am 24 de jucători la care trebuie să apelăm. Din păcate, astă seară am făcut un meci mai puţin reuşit. Nu ne rămâne decât să luptăm pentru titlu, iar cu FCSB trebuie să intrăm şi să câştigăm”, a spus Papură.Bogdan Vătăjelu a avut o evoluție mult sub așteptări și le-a cerut scuze suporterilor pentru eliminarea din competiție.,,A fost un meci destul de animat, cu multe goluri. Nu ştiu ce s-a întâmplat, nu-mi explic. Cred că am făcut cea mai slabă partidă de până acum, sincer, pentru mine, eu personal. După aceea, cred că toţi am fost sub aşteptări, ce trebuia să arătăm în seara asta. Am dat gol în minutul 90, după aceea iar nu am fost concentraţi şi am pierdut calificarea. Suntem un club mare, un club care are pretenţii şi se investeşte destul de mult, avem toate condiţiile. Era un obiectiv, dar acum trebuie să ne concentrăm pe campionat. Ne pare rău, sincer, pentru această înfrângere. Să sperăm că ne vom reveni cu moralul până la meciul cu FCSB”, a declarat fundaşul.În 2018, Craiova a câştigat competiţia, iar în 2019 a fost eliminată în semifinale.
Politehnica Iași – Universitatea Craiova: 3-2 (0-2)
Poli Iași: Rusu – Cabral, Frăsinescu, Klimavicius, Șerban – Grădinaru, Breveld, De Iriondo, Horsia (54, Omoh) – Cristea (59, Passaglia), Luckassen (73, Habibou). Antrenor: Mircea Rednic.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka (88, Bancu), Dielna (46, Qaka), Vătăjelu – Nistor, Cosic, Cicâldău – Bărbuț, Alex Popescu (24, Koljic), Mihăilă. Antrenor: Corneliu Papură.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here