Cozi uriaşe de maşini şi spaţii de cazare lipsă, din nou la Rânca

934

Miile de turişti care au poposit în staţiunea Rânca, weekend-ul trecut, au avut surpriza să constate că nu mai există spaţii de cazare disponibile, iar numeroasele autovehicule aflate pe drumul care duce către Rânca au format cozi de zeci de kilometri între localităţile Bumbeşti-Piţic şi Novaci.
În primul week-end din acest an se estimează că peste 18.000 de persoane din mai toate zonele ţării au ajuns la Rânca, iar cu acest prilej s-au putut vedea şi lipsurile existente în zona montană a staţiunii. În primul rând, este necesară o parcare de mari dimensiuni care să poată prelua afluxul mare de autovehicule care se înregistrează mai ales la sfârşit de săptămână. Nici spaţiile de cazare existente în Rânca nu mai fac faţă numărului mare de turişti, astfel că peste 8.000 de persoane au fost nevoite să coboare de la Rânca fiindcă nu au mai găsit nici un loc de cazare. În localităţile învecinate staţiunii montane Rânca situaţia nu era mai încurajatoare, Novaci, Polovragi, Baia de Fier nemaigăsind locuri de cazare pentru numeroşii turişti care au dorit să se bucure de iarnă şi de zăpadă. În al doilea rând, se simte nevoia unei telegondole între Baia de Fier şi Rânca, telegondolă care ar putea asigura o legătură mai bună pentru afluxul turiştilor în staţiune.
Cea mai mare agitaţie în staţiune se produce aproape de lăsarea serii când zecile de mii de turişti doresc să coboare de la Rânca şi să ajungă mai repede acasă, până în ora 23.00 când intră în vigoare restricţiie de circulaţie pe timpul nopţii. Practic, este pentru a doua oară în acest anotimp când locurile de cazare, parcările şi căile de acces către staţiunea Rânca nu mai fac faţă numărului foarte mare de turişti care vin din aproape toate zonele ţării pentru câteva momente de relaxare şi distracţie.
Marius Stochiţoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here