COVID-19: Sediul DSVSA Gorj, sub pază! Intrările, permise doar în situații urgente

2489

În contextul declarării de către Organizația Mondială a Sănătății a pandemiei cauzate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe teritoriul României, în scopul prevenirii contactului dintre persoane și a limitării răspândirii, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj a stabilit, pe perioadă determinată, mai multe proceduri de lucru.

Pentru limitarea interacțiunii directe la nivelul personalului, instituția nu va avea program de lucru cu publicul, notificările, solicitările, reclamațiile, sesizările și orice alte comunicări sau probleme întâmpinate în activitatea sanitară-veterinară generate de epidemia cu SARS-CoV-2, se vor face prin următoarele mijloace de comunicare: poșta electronică – la adresa de mail: office-gorj@ansvsa.ro; fax: 0253-226.144, 0253-226.236; telefon: 0253-226.033, 0523-226.236; servicii de poştă/curierat la adresa: Bld. E. Teodoroiu, nr. 532, cod poştal 210103, Târgu-Jiu. Deplasarea publicului la sediul DSVSA Gorj se realizează doar în situații extreme, care nu pot fi soluționate prin mediul on-line, sau pentru documente care reprezintă urgențe.Este însă strict interzis accesul în sediul DSVSA Gorj: al persoanelor cu privire la care autorităţile române competente au dispus măsuri de carantină sau de autoizolare, până la expirarea duratei acestora; al persoanelor care au călătorit în ultimele 14 zile într-una din zonele de risc; al persoanelor care au intrat, în ultimele 14 zile, în contact o cu persoană diagnosticată/monitorizată pentru o posibilă infecţie cauzată de SARS-CoV-2. Persoanele aflate în una dintre situaţiile enumerate vor fi îndrumate să se adreseze autorităţilor medicale competente. Persoanelor care nu se află în situaţiile prevăzute mai sus li se permite accesul în instituţie numai pentru situaţii extreme/urgente şi numai după completarea unei declaraţii pe proprie răspundere că nu se află în situaţiile de risc respective. Declaraţia pe proprie răspundere poate fi pusă la dispoziţia publicului prin grija persoanelor care asigură paza DSVSA Gorj. Prin grija persoanelor care asigură paza DSVSA Gorj, persoanelor cărora li se permite accesul li se pune în vedere că trebuie să se supună următoarelor reguli: evitarea contactului direct cu alte persoane; aplicarea corectă a măsurilor de igienă în cazul tusei sau al strănutului (folosirea șerveţelelor de unică folosinţă sau tehnica de a tuşi sau strănuta în interiorul cotului flexat); transmiterea actelor preponderent în formă electronică, cu indicarea adresei de poştă electronică.
Persoanelor cărora li se permite accesul în incinta DSVSA Gorj li se asigură gratuit o mască de protecţie de unică folosinţă, accesul la un dezinfectant pentru mâini, precum și accesul la dezinfectantul pietonal de la intrarea în instituţie.,,Menţionăm că pe perioada stării de urgenţă, termenele legale stabilite pentru soluţionarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informaţii de interes public, precum şi a petiţiilor se dublează, în conformitate cu art. 56 din Decretul nr.195/16.03.2010 privind instaurarea stării de urgență pe teritoriul României. Programul de lucru actual asigură principalele activități sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor, după cum urmează: supravegherea și controlul pestei porcine africane, pestei porcine clasice, influenței aviare, encefalopatiilor spongiforme transmisibile; certificarea animalelor în vederea abatorizării și asigurarea expertizei sanitare-veterinare în abatoare și unități de procesare a cărnii; certificarea animalelor și a cărnii proaspete în vederea efectuării activităților comerciale pe teritoriul României, schimburi intracomunitare/export; asigurarea urgențelor medicale veterinare și a oricăror probleme privind bunăstarea animalelor în exploatațiile non-profesionale și comerciale pentru toate speciile de animale; emiterea pașapoartelor pentru bovine sau bubaline, a documentelor de mișcare și certificarea animalelor în vederea efectuării schimburilor intracomunitare sau a exporturilor; efectuarea controalelor oficiale cu ocazia alertelor privind alimentele cu risc asupra sănătății publice și a toxiinfecțiilor alimentare; recepția și prelucrarea probelor în vederea efectuării analizelor de laborator în domeniul sănătății animalelor și al siguranței alimentelor”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here