Cotă de 10 tone de cărbune pentru cei 15.000 de angajați ai CEO

203

15.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia vor primi și anul acesta cota de cărbune negociată de sindicate. De altfel,Comisia Mixtă Administrație-Sindicate a Complexului Energetic Oltenia a decis vineri ca toți salariații companiei, inclusiv viitorii disponibilizați, 700 la număr, să primească cărbunele în natură ori în bani.

În urma celor stabilite vineri la sediul Diviziei Miniere a CEO, toți minerii și energeticienii din CEO vor beneficia, în perioada imediat următoare, de cota de cărbune negociată de sidicate cu administrația companiei de stat. Este vorba despre acordarea a câte 10 tone de cărbune pentru cei care au solicitat produsul în natură, pe lista de așteptare încriindu-se peste 5400 de angajați, ori primirea contravalorii acestuia în bani. Miercuri, Comisia Mixtă se va întruni din nou pentru a se semna și documentul, un act adtițional, care va prevedea acordarea cotei dar și data de la care depozitele de cărbune ale carierelor CEO vor elibera beneficiarilor produsul negociat. De cota de cărbune pot beneficia separat, inclusiv ambii soți, dacă respectivii sunt salariați ai CEO.
Sindicaliștii și-au savurat, la finalul sptămânii trecute, victoria, sindicatele independente solicitând în special administrației, și obținând asta vineri, acordarea cotei de cărbune și pentru disponibilizații care vor părăsi în septembrie societatea.
,,Managerul interimar Ionel Ilie a propus în ședință ca această cotă de cărbune să se acorde diferențiat beneficiarilor. Mai exact, cei cu salarii mari ar fi beneficiat doar de 5 tone de cărbune în timp ce restul de 10 tone. Sindicaliștii nu au fost de acord spunând că s-ar face o discriminare între salariați. Discriminare ar fi fost însă și dacă cei 700 de disponibilizați ar fi fost tăiați de la cotă, așa cum se discutase anterior acestei ședințe”, a declarat Nicu Bunoiaca, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la UMC Lupoaia.
De altfel, chiar și Nicolae Bădița, și el sindicalist la UMC Lupoaia a fost unul dintre cei care au strigat ,,discriminare” în Comisia Mixtă, liderul solicitând și el abia acum acordarea cotei, în mod egal, pentru toți angajații CEO.
Cei aproape 10.000 de angajați CEO care nu vor cărbunele în natură vor primi la salariul de luna viitoare în plus aproape 500 de lei. Restul angajaților vor intra în posesia cărbunelui de la depozitele stabilite de Comisia Mixtă, miercuri, și la data ce va fi stabilită în contract. Administrația a anunțat în prealabil că depozitele au cărbune suficient pentru a le acorda cota, salariaților din Gorj și Dolj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here