Copiii săraci din Bălești și Peștișani, pe harta campaniei “Donezi o jucărie, dăruiești un zâmbet!”

1478

A doua ediție a campaniei “Donezi o jucărie, dăruiești un zâmbet!”, derulată de cotidianul Gorjeanul, la care Carrefour România este partener, iar Centrul de Calcul Târgu-Jiu și Tipografia Prod Com sunt sponsori, a continuat, ieri, la Bălești și Peștișani. Jucăriile donate și cozonacii au ajuns astfel la cei mai săraci micuți din cele două comune, la familiile cu mulți copii și la cei defavorizați.

După o discuție cu primarul localității, Mădălin Ungureanu, care ne-a indicat care sunt cele mai sărace familii cu copii din comună, și însoțiți de doi salariați ai primăriei, am început să cutreierăm străzile și ulițele din Bălești. Prima oprire am făcut-o la o familie a căror micuți erau la școală. Cu toate acestea, o plasă cu jucării și cozonac au fost lăsate în pridvorul casei pentru ca și cei mici să le găsească atunci când revin acasă. Apoi, mașina Gorjeanul încărcată cu păpuși și mașinuțe a oprit la o familie a căror copii erau bolnavi, micuții fiind ținuți în carantină la domiciliu. Cei mici s-au ridicat însă din pat și au primit cu bunăvoință cadourile de la echipa Gorjeanul. “Vă mulțumim mult. Am pojar și de asta nu sunt la școală. Îmi plac foarte mult cadourile”, a declarat fetița mai mare a familiei. Cele mai multe jucării au ajuns însă la o familie din Bălești cu 10 copii. Cei mici au fost foarte emoționați de gestul de caritate făcut de sponsorii și partenerii acestei campanii umanitare, dar și de preșcolarii și elevii din Gorj care și-au adus propriile jucării pentru copiii săraci din județ.

Și alți copii din localitate au avut parte de aceleași bucurii, dar și micuții din cartierul ACH din Peștișani, locul în care a poposit tot marți echipa Gorjeanul. Preșcolarii de aici au primit cu bucurie cozonacii și jucăriile aduse de la Târgu-Jiu, o parte din daruri ajungând și la părinții care își așteptau copiii de la grădiniță.
“Vă mulțumim, aici în ACH trăim majoritatea din ajutor social și din alocațiile copiilor. Ne-ați făcut tuturor o bucurie”, a declarat una dintre bunicuțe.
Campania va continua și miercuri, copii din Albeni, Prigoria și Roșia de Amaradia fiind următorii vizitați, ca joi cadourile să ajungă și la cei din Bălănești și Scoarța.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here