Controale la secţiile de votare

358

Pompierii gorjeni verifică în această perioadă imobilele în care vor fi amenajate secţiile de votare pentru alegerile prezidenţiale de duminică, 2 noiembrie, în vederea prevenirii riscurilor de producere a incendiilor în aceste locaţii.

Pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie în judeţului Gorj vor fi amenajate 327 de secţii de votare. Toate aceste spaţii au fost sau sunt verificate în această perioadă de către pompieri. Controalele au debutat în urmă cu zece zile iar în acest proces a fost angrenat întreg personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj. „Controalele la cele 327 de secţii de votare au început la data de 20 octombrie şi se vor finaliza, cel mai probabil, vineri. Obiectivul acestor controale este identificarea riscurilor de producere a incendiilor şi remedierea acestora, fie pe timpul controalelor, fie în cel mai scurt timp posibil. Toate neregulile constatate trebuie însă remediate până la începerea activităţii în secţiile de votare. Obligativitatea remedierii acestor nereguli revine administratorilor clădirilor în care vor fi amenajate secţiile de votare. Majoritatea neregulilor sunt remediate pe timpul controlului”, a precizat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Zeci de pompieri, mobilizaţi pentru alegeri
Pe întreaga perioadă a desfăşurării procesului electoral, 240 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj vor asigura paza a 60 dintre cele 327 de secţii de votare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here