Controale la investițiile PNDL din Gorj

1989

Inspectoratul de Stat în Construcții a demarat deja controale pentru verificarea modului în care au fost realizate mai multe investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapele I și II.
Controalele tematice au fost solicitate de ministrul Lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan: „Trebuie să știm clar dacă lucrările executate pe PNDL I și PNDL II sunt conforme cu proiectele aprobate. Vor fi verificate toate proiectele pentru care sunt trimise cereri de plată. Grija noastră este pentru cheltuirea eficientă a banului public și pentru investiții calitative, necesare comunităților din întreaga țară. Dacă toate aceste controale vor arăta că proiectele au fost respectate, facturile vor fi plătite fără nicio ezitare”.
Ministrul Ștefan spune că a cerut inspectorilor ISC din întreaga țară să realizeze controale în teren, nu din pix.
În paralel, reprezentanți ai Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației vor continua controalele în teren pentru a se asigura de calitatea lucrărilor și de faptul că toate contractele au fost respectate. „Spun răspicat că, acolo unde se vor găsi nereguli, plățile nu se vor face, iar responsabilii județeni vor fi trași la răspundere”, a mai declarat Ștefan.
Inspectorii ISC vor verifica obiectivele în ordinea în care au fost depuse solicitările la plată. Sute de proiecte din Gorj au fost finanțate prin cele două programe.
Numai prin PNDL 2 au fost aprobate peste 160 de proiecte în valoare totală de circa 700 de milioane de lei. Majoritatea vizează modernizări de drumuri, precum şi reţele de canalizare şi apă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here