Continuă distribuirea alimentelor europene

164

Distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană a început, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, în luna octombrie. Mii de persoane şi-au ridicat deja produsele, restul beneficiarilor fiind încă aşteptaţi la sediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială pentru a-şi ridica alimentele. Până în prezent nu s-a primit deloc ulei, iar acum şi făina lipseşte din magaziile DPPS, stocul fiind epuizat şi urmând a fi refăcut.

Şi în acest an, târgujienii cu venituri mici primesc alimente europene. Distribuirea lor a început în luna octombrie 2012 şi se desfăşoară conform unui program. În continuare, programul de distribuire rămâne cel stabilit: marţi primesc alimentele persoanele beneficiare de ajutor social, miercuri – persoanele cu handicap, joi – pensionarii cu pensii sub 400 lei şi vineri – şomerii. „Avem rugămintea la categoriile de persoane care beneficiază de program să respecte aceste zile pentru că nu vom putea să distribuim altor categorii atât timp cât am stabilit că ne vom ocupa de câte o categorie pe fiecare zi”, au precizat reprezentanţii DPPS Târgu-Jiu.
Aproximativ 4000 de târgujieni şi-au primit alimentele de la Uniunea Europeană, mai puţin uleiul care până acum nu a fost adus deloc în judeţul Gorj. În momentul de faţă, peste 2000 de persoane defavorizate mai sunt aşteptate să-şi ridice ajutoarele alimentare. Dintre cei care nu şi-au ridicat alimentele, cei mai mulţi sunt şomeri. „Pe listele cu beneficiari avem înscrise: 2293 persoane cu handicap, dintre care 1715 au intrat în posesia alimentelor; 1684 pensionari cu venituri sub 400 lei, dintre care 1030 şi-au ridicat alimentelor; 1947 de şomeri, dintre care 903 şi-au ridicat alimentele şi 268 beneficiari de ajutor social, toţi intrând în posesia produselor. Programul se finalizează la sfârşitul lunii martie, iar cantităţile de produse rămase în depozit vor fi redistribuite”, a declarat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.

Aproape 6.200 de beneficiari
Modificarea legislaţie privind categoriile de persoane care trebuie să primească alimente europene a dus la o creştere a numărului beneficiarilor; la nivelul municipiului nostru sunt cu peste opt sute de persoane mai mult faţă de listele iniţiale. “Vor fi 858 de persoane în plus; numărul de beneficiari va creşte de la 5.336 persoane cât au fost iniţial, la 6.194. Noile cantităţi de produse sunt: făină albă – 13 kilograme de persoană, mălai extra – 5 kilograme, paste făinoase – 1,2 kilograme, adică 3 pungi de 0,4; biscuiţi – 0,5 kilograme, adică 5 pachete de 100 grame; orez -6 kilograme; ulei – 7 litri; fasole uscată – 2 kilograme; mazăre în conservă – 1, 56 kilograme – câte două cutii de 0,78; bulion – o cutie de 0,8 kilograme; roşii în bulion – o cutie de 800 grame; zahăr – 3 kilograme”, a menţionat directorul DPPS Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here