Constantinides vrea în finala campionatului

251

Echipa de baschet a Energiei se află la cel mai bun sezon din istoria clubului, trupa lui Antonis Constantinides a făcut deja istorie în EuroChallenge, unde a debutat în acest sezon, iar în campionat a terminat pentru prima dată sezonul regulat între primele patru, iar obiectivele sunt extrem de îndrăznețe.

Pentru Energia urmează o perioadă cu meciuri extrem de importante și dificile, în același timp, însă antrenorul Antonis Constantinides crede că avantajul pe care echipa îl are acum jucând la debut pe teren propriu o poate conduce spre semifinale, în primă instanță: “Ţinta noastră principală acum este să accedem în semifinalele campionatului, şi cred că pentru a realiza acest lucru trebuie să câştigăm primele două meciuri de pe teren propriu, dacă vom reuşi vom avea un avantaj important. Echipa este destul de puternică pentru a accede în semifinale, poate chiar în finală, să lupte şi pentru campionat, însă trebuie să luăm lucrurile pas cu pas şi pentru mine cel mai greu este prima rundă, cea cu Piteşti. Suntem favoriţi pentru că avem avantajul terenului propriu, suntem şi o echipă mai bună decât ei, însă asta nu ne conferă accederea în semifinală, trebuie să ne îmbunătăţim jocul şi să arătăm asta pe teren. Tot ce îmi doresc este să am toţi jucătorii valizi, dacă se va întâmpla acest lucru nu îmi este frică de nimic”, a declarat antrenorul Energiei.

Campionatul primează
Pus să aleagă în ordinea importanței între campionat și EuroChallenge, Constantinides a optat pentru o performanță mai mare în campionat, asta poate și pentru că deja în EuroChallenge Energia a atras privirile tuturor realizând mult mai mult decât putea realiza o debutantă în cupele europene: “Pentru mine foarte important ar fi să ne calificăm în finala campionatului, să ne putem lupta pentru titlu, însă şi Final Four-ul din EuroChallenge este o provocare foarte mare, în Turcia vom avea două meciuri interesante, însă este greu acum să spunem care este prioritatea, am spus-o de la început, prioritatea rămâne campionatul, însă vom lua lucrurile pas cu pas şi ne vom lupta pentru fiecare dintre ele”, a mai declarat antrenorul cipriot al Energiei.

Bucuroși de prezența în All Star Game
Deși recunoaște că nu este un împătimit al jocurilor de genul All Star Game, Antonis Constantinides este extrem de bucuros că patru dintre jucătorii săi vor lua parte la evenimentul din acest an, aceste nominalizări fiind rodul recunoașterii rezultatelor obținute cu echipa. Cu toate acestea, Constantinides are și un regret, acela că Porter Troupe nu va fi și el prezent în selecționata Sudului: “În primul rând aş vrea să menţionez faptul că şi Porter Troupe ar fi trebuit să fie la All Star Game, a avut un sezon extraordinar în campionat şi în EuroChallenge, este unul dintre cei mai buni jucători pe poziţia lui, însă nu eu hotărăsc acest lucru, a fost decizia fanilor. În ceea ce mă priveşte, nu sunt un mare fan al acestor meciuri, este mai mult încununarea muncii jucătorilor, este rodul muncii pe care au depus-o, de multe ori am spus că trebuie să oferim felicitări acestor jucători pentru eforturile şi munca pe care au depus-o, este îmbucurător şi pentru clubul nostru, suntem echipa care are cei mai mulţi jucători nominalizaţi pentru acest All Star Game, avem patru. Este o imagine bună atât pentru club, cât şi pentru oraş”, a declarat antrenorul Energiei, care va fi și el prezent la All Star Game din postura de antrenor al selecționatei Sudului. Nominalizat și el pentru acest eveniment, Tal Karpelesz va juca mai puțin, asta pentru că recent a suferit o accidentare: “Aşteptăm ca Tal Karpelesz să se întoarcă din Israel, sâmbătă, a mers acolo pentru o terapie la el acasă. în orice caz, eu vor fi antrenor acolo, eu controlez minutele pe care le petrec jucătorii în teren, cu siguranţă îl vom introduce câteva minute pentru că merită acest lucru, însă fără a ne asuma niciun risc”, a precizat Constantinides.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here