Constantinides părăsește Energia!

268

Antrenorul cipriot invocă motive personale și se va despărți de Energia după meciul cu Dinamo, de la 1 ianuarie alegând să antreneze o fostă adversară din prima grupă a FIBA Europe Cup.

Un sezon și jumătate, atât a petrecut antrenorul Antonis Constantinides la conducerea tehnică a Energiei, echipa gorjeană de baschet urmând ca de la 1 ianuarie să aibă un alt antrenor pe bancă. De câteva săptămâni, antrenorul Constantinides a încercat să-i convingă pe conducătorii clubului să-l lase să plece și, în cele din urmă, a reușit să facă acest lucru. Cel care a cucerit cu Energia în sezonul trecut bronzul în campionatul intern, dar și pe cel al EuroChallenge a motivat plecarea sa prin problemele familiale pe care le parcurge, soția sa urmând în ultima vreme un tratament după ce a fost diagnosticată cu o boală gravă la începutul acestei toamne: „Este decizia mea, am vorbit cu domnul Cumpănaşu acest lucru. Este o ofertă bună, în special pentru viitorul meu. Este o ofertă de la Prishtina. Ştiţi că am o situaţie mai delicată de familie, e vorba de bani. Este un moment delicat, dificil pentru mine. Este o ofertă bună din punct de vedere financiar şi trebuie să mă gândesc la viitor. Este o ofertă de nerefuzat”, a declarat Constantindes vis-a-vis de despărțirea de echipa târgujiană.

medaliatiÎși dorește să revină cândva la Târgu Jiu
Perioada petrecută la cârma echipei din Târgu-Jiu coincide cu cea mai bună perioadă din cariera de antrenor a cipriotului, ceea ce-l face să fie nostalgic la despărțire. Constantinides mărturisește chiar că dorința sa este ca într-o zi să poată reveni la această echipă, una pe care o consideră ca pe o a doua familie a sa: „Mulţumesc celor din conducere că m-au înţeles. Este o despărţire grea, tot ceea ce am realizat ca antrenor a fost ca antrenor al Energiei. Mulţumesc staffului şi oraşului. Nu vreau să spun „la revedere”, vreau să spun „pe curând”. Într-o zi poate o să revin la Energia, nu voi uita niciodată că Energia m-a făcut ceea ce sunt acum. A fost un sezon foarte bun anul trecut, anul acesta a fost unul productiv. Aceasta este viaţa. Energia nu este doar echipa mea, este familia mea”, a mai declarat cel care va conduce echipa gorjeană pentru ultima dată, cel puțin în acest mandat, la partida cu Dinamo, programată pe 27 decembrie.

antonis 2Nu ia jucători cu el
Deși s-a vorbit la un moment dat de posibilitatea ca alături de Constantinides să-și facă bagajele pentru a merge la Prishtina și Porter Troupe, tehnicianul cipriot a limpezit apele și a declarat că niciun jucător al Energiei nu îl va însoți în Kosovo: „O să plec singur, nu vreau să periclitez viitorul echipei. Sunt conştient că o plecare a mea poate crea probleme sau nu. Depinde cine va veni”, a mai spus Constantinides. Întradevăr, echipa ar putea fi bulversată de această plecare, aproape toți jucătorii fiind aduși la Târgu Jiu la cererea antrenorului care acum va pleca.

Cine îi ia locul?
Sarcina conducerii clubului nu este deloc ușoară, aceștia fiind obligați să ia în calcul un antrenor care se poate plia și el după calapodul lotului pe care echipa îl are în acest moment. Constantinides spune că a fost întrebat de conducătorii clubului în legătură cu cel care ar fi cel mai potrivit să îi succeadă la cârma echipei: „Mi-am spus opinia conducerii, am fost întrebat, dar ultimul cuvânt îl va avea conducerea”. Din câte se pare conducerea va merge pe varianta unui antrenor sârb, numele noului antrenor al Energiei fiind încă un mister, deși oficialii gorjenilor trebuie să ia o decizie urgentă, iar noul tehnician să-și facă apariția cât mai curând la Târgu-Jiu. Energia nu va avea parte de o vacanță prea mare, după meciul de pe 27 decembrie jucătorii fiind liberi doar până pe 2 ianuarie, când va avea loc primul antrenament, conform programului stabilit de Constantinides, asta pentru că pe 4 ianuarie echipa are deja primul joc oficial din 2015, cel cu BC Mureș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here