Constantinides, îngrijorat de schimbarea terenului

266

În acest sezon, echipele de baschet și handbal ale Energiei vor trebui să joace meciurile de pe teren propriu în trei locații diferite, cauza fiind procesul de modernizare în care va intra Sala Sporturilor la finalul acestui an.

Antrenorului echipei de baschet a Energiei nu i-a picat deloc bine vestea că în acest sezon va fi nevoit să-și plimbe echipa fie la Sala de Sport a Școlii Nr. 5, fie la Drobeta Turnu Severin pentru meciurile de pe teren propriu. Cipriotul spune că aceste mutări ar putea afecta performanțele echipei sale: “Cea mai mare problemă, pentru mine și pentru echipă, în îndeplinirea obiectivelor, este ceea ce se va întâmpla cu terenul nostru de joc, cu Sala. Am discutat cu conducerea și le-am spus că mutarea noastră de aici ar putea compromite acest sezon. Știu că nu avem ce face, vom încerca să ne atingem obiectivele și depășind această situație, dar este o problemă majoră pentru echipă, această schimbare a terenului. Sunt foarte dezamăgit de această situație, dar trebuie să găsesc calea să îmi fac munca la fel de bine ca și anul trecut chiar și în aceste circumstanțe”, a declarat Antonis Constantinides.

Exemplul Clujului
Temerile antrenorului Antonis Constantinides sunt întemeiate de acesta și pe exemplul echipei din Cluj, U BT Cluj având o serie de meciuri foarte proaste după ce echipa s-a mutat în noua sală din orașul ardelean: “Pentru mine, ca antrenor, cea mai mare temere este cea legată de schimbarea terenului. Să vă dau exemplul Clujului și să-mi spuneți câte meciuri a pierdut Clujul anul trecut, când a schimbat terenul. Nu este ușor să începi un sezon și să îl continui pe altul. Pentru mine este un dezastru”, a mai spus antrenorul Energiei. Nu de puține ori, Energia a mizat foarte mult pe avantajul terenului propriu, un avantaj care, în condițiile în care echipa se va muta din Sala Sporturilor, se va pierde. Nu este vorba doar de suportul publicului, unul fantastic la Târgu-Jiu, o recunosc și adversarii, ci și de obișnuința jucătorilor cu parchetul, cu panourile, cu tot ceea ce este în jurul lor, acele repere despre care tot vorbesc sportivii când vine vorba de terenurile de joc.

Troupe, pauză forțată
Porter Troupe este primul jucător din lotul Energiei care întâmpină probleme serioase și este nevoit să lipsească de la antrenamente pentru o perioadă mai lungă. “Avem o problemă medicală serioasă. Porter Troupe ne va lipsi două săptămâni și jumătate. Pentru noi e bine că s-a întâmplat acum, la început, adică devreme, dar pentru el este rău pentru că pierde două săptămâni din cea mai importantă perioadă de pregătire fizică. Obiectivul nostru este ca până la turneul nostru de aici, Porter să fie gata pentru a-și relua antrenamentele”, a anunțat antrenorul Antonis Constantinides.

Constantinides, mulțumit pentru început
Echipa are doar ceva mai mult de o săptămână de la reunire și destul de puține antrenamente disputate, așa că este prematur, consideră antrenorul, pentru a face o analiză a modului în care se prezintă jucătorii. Totuși, Antonis Constantinides vede lucruri bune și speră că ele vor fi de bun augur pentru echipa sa: “Este foarte devreme să vorbim despre cum sunt jucătorii acum, suntem împreună de prea puțin timp, avem doar 8-9 antrenamente și în special despre aspectul tactic nu putem spune nimic. Dar ca o primă impresie, din ce am văzut până acum, sunt lucruri pozitive care mă fac să fiu foarte optimist în ceea ce privește sezonul care urmează. Vom avea nevoie de mai mult timp pentru a construi o echipă. Sunt prea multe persoane noi, dar e treaba noastră, în și în afara terenului, și trebuie să fiți siguri de munca noastră, că ne vom face bine treaba și vom avea curând o imagine asupra echipei”, a declarat antrenorul Energiei.
La finele acestei săptămâni, pe 22 august, Energia va juca și primul joc amical. Trupa lui Constantinides se va deplasa la Pitești pentru un joc în compania celor de la BCM U Pitești, echipă pe care a învins-o în sezonul trecut în sferturile de finală ale campionatului.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here