Constantinides: „Îmi doresc să câştig trofee şi cu Energia!”

325

Antrenorul cipriot Antonis Constantinides a făcut primele declarații legate de noua sa echipă, Energia Rovinari. Tehnicianul care a preluat recent sarcina de a conduce Energia nu are încă prea multe răspunsuri, însă are ambiția de a reuși să facă echipa gorjeană să progreseze.

Într-un scurt interviu acordat site-ului www.sportingorj.ro, antrenorul cipriot al Energiei a dezvăluit că telefonul care l-a chemat la Târgu Jiu a venit din partea finanțatorului echipei, iar răspunsul dat a fost unul pozitiv chiar de la prima discuție. „În urmă cu o săptămână, am primit un telefon de la sponsorul echipei, domnul Laurenţiu Ciurel, care m-a întrebat dacă sunt interesat să ocup postul de antrenor. I-am spus că sunt interesat, iar după o săptămână, am venit în România pentru a discuta cu comitetul clubului despre echipă. Am picat de acord asupra unor lucruri, iar, în cele din urmă, cele două parţi au ajuns la un numitor comun”, a declarat Antonis Constantinides, care a petrecut câteva zile la Târgu Jiu pentru a discuta detaliile contractului său după care a plecat acasă urmând să revină cu câteva zile înaintea reunirii echipei, programată pentru 15 august.

alionescuAtras de EuroChallenge
Tehnicianul, care are în CV mai multe participări în cupele europene cu echipele pe care le-a antrenat în Cipru, a mărturisit că unul dintre motivele pentru care a acceptat să antreneze Energia a fost faptul că echipa gorjeană va participa în Cupa EuroChallenge: „Este o mare provocare pentru mine la Energia. Motivul este organizarea din club care, de cele mai multe ori, ajută echipa în a face o treabă bună. Acest club a crescut de la an la an, iar eu sunt un antrenor care ştie cum să ajute echipele pentru a se îmbunătăţi. Desigur, îmi doresc să câştig trofee şi cu Energia. De asemenea, faptul că vom evolua în EuroChallange este o nouă provocare. Am mai participat de trei ori în această competiţie. Consider că jocurile din cupele europene ne vor ajuta pe plan intern”, a mai declarat Constantinides.

Cu Alionescu antrenor secund
De la statutul de jucător și deseori translator, Claudiu Alionescu va face în această vară saltul spre o nouă meserie, cea de antrenor, în sezonul 2014-2015 urmând să fie ajutorul lui Antonis Constantinides. „A fost opțiunea domnului Cumpănașu, mi s-a propus, iar eu am acceptat, bineînțeles și cu acordului noului antrenor principal”, a declarat Alionescu, cel care și-a preluat deja rolul așteptându-l pe antrenorul cipriot de la aeroport și participând alături de acesta la mare parte din discuțiile avute despre viitorul echipei gorjene. „Văd misiunea mea ca pe o provocare, a antrena o echipă de Liga Națională. Era o mare șansă pentru mine, șansă pe care nu o puteam rata. Nu cred că o să fie niciun fel de problemă că o să lucrez cu un antrenor străin, amândoi vorbim până la urmă acceași limbă, a baschetului și o să încerc să mă pliez pe filosofia dumnealui. Am într-adevăr carnet de antrenor pentru a sta oficial pe bancă în campionat, chiar anul acesta am luat și licența C”, a mai declarat cel care va îndeplini în noul sezon rolul de antrenor secund al Energiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here