Constantina Diţă, prezentă la European Throwing Cup

569

Campioana olimpică la maraton Constantina Diţă a fost prezentă în calitate de invitat în România, în perioada 12-13 martie, la Cupa Europei la Aruncări.

Evenimentul sportiv s-a desfăşurat la Arad, iar pentru acesta, Puşa a venit tocmai din America, acolo unde este stabilită de mai mulţi ani cu familia sa. Aruncătorul de greutate arădean Andrei Marius Gag a confirmat aşteptările, reuşind să obţină medalia de aur în această probă, la Cupa Europei la Aruncări de la Arad. Aruncarea care i-a adus medalia de aur a măsurat 20,68 metri. În afara acesteia, Andrei a mai avut alte două aruncări valabile, ambele peste 20 de metri, una de 20,50 metri şi una de 20,01 metri. Pe locurile următoare s-au situat Tsanko Arnaudov, din Portugalia, cu o aruncare de 19,85 metri, şi italianul Sebastiano Bianchetti, cu 19,78 metri. Festivitatea de premiere a fost oficiată de preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Ion Sandu.
Luna viitoare, mai exact pe 17 aprilie, un eveniment organizat la Bucureşti, cu participare internaţională, se va derula sub egida marii campioane de origine gorjeană Constantina Diţă. “Creat la iniţiativa campioanei olimpice de maraton Constantina Diţă, Bucharest International 10K se desfăşoară pe un traseu plat care oferă oportunitatea unor timpi competitivi pentru atleţii profesionişti, cât şi pentru alergători amatori. (…) Cursa este duminică, 17 aprilie 2016. Startul va fi la 09.00 am pe Bulevardul Mareşal Constantin Prezan, între Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle. Festivităţile şi divertismentul vor începe la ora 10.00 am lângă Piaţa Charles de Gaulle, în Parcul Herăstrău. Oricine peste 14 ani este binevenit, de la atleţi profesionişti până la alergători amatori. Fiecare participant la Bucharest International 10K, va primi un tricou oficial ASICS, numărul de participant, timing chip şi multe surprize în sacul de participant”, se arată pe site-ul de promovare al evenimentului.
dita2Originară din Turburea, judeţul Gorj, Constantina Diţă a reuşit în august 2008 să câştige aurul olimpic la maraton la Jocurile Olimpice din China. Aceasta s-a retras din viaţa sportivă, însă este prezentă la evenimente în calitate de invitat, fiind o prezență foarte îndrăgită de actualii şi foştii săi colegi din lumea sportului.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here