Consorţiul Universitar Transcarpatica, în pericol

147

IMG_4341Rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a anunţat că este pus în pericol Consorţiul Universitar Transcarpatica, din cauza informaţiilor apărute în presa locală. Se pare că însuşi preşedintele consorţiului, rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” – Andrei Marga şi-a exprimat intenţia de retragere a UBB.

În luna mai a acestui an, după căutări ce au durat mai mult de zece luni de zile, Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a reuşit să găsească partenerul potrivit în vederea formării unui consorţiu. Este vorba despre Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, cu care UCB, împreună cu câteva institute de cercetare din ţară, a constituit Consorţiul Universitar „Transcarpatica”. Instituţiile fondatoare ale Consorţiului sunt: Universitatea Babeş-Bolyai, cu sediul în Cluj-Napoca, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Institutul de Cercetări Ştiinţifice, Inginerie Tehnologică şi Proiectări, Mine şi Lignit S.A. Craiova, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – Icsi Râmnicu Vâlcea, Institutul de Prognoză Economică din cadrul Academiei Române, Centrul de Economia Industriei şi Serviciilor din cadrul Academiei Române.

UBB intenţionează să se retragă din Consorţiu

După ce au apărut în anumite publicaţii gorjene articole ce nu făceau o imagine bună Universităţii „Constantin Brâncuşi”, conducerea UBB a anunţat că doreşte retragerea din Consorţiu. „Ieri (n.r.: duminică,27 noiembrie), domnul Marga m-a sunat şi mi-a spus că a citit ce au declarat Chiriţescu şi vocea UCB în legătură cu implicarea lui în cumpărarea de cretă. Urmare a acestui aspect, consorţiul este în pericol pentru că Babeşul se retrage. Mi s-a anunţat retragerea pe acest aspect”, a precizat Adrian Gorun, rectorul UCB. În plus, se pare că şi alţi membri ai Consorţiului intenţionează să urmeze exemplul Universităţii „Constantin Brâncuşi”. „Acelaşi telefon l-am primit din partea unui institut de prestigiu, care mi-a trimis şi scris”, a confirmat Adrian Gorun, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Conducerea UCB spune că cei care sunt vinovaţi pentru producerea acestei situaţii ar trebui să facă un alt consorţiu, atât timp cât prin declaraţiile şi faptele lor se ajunge la distrugerea Consorţiului Universitar Transcarpatica.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here