Consiliul Judeţean, pregătit pentru a preîntâmpina eventualele pericole ale iernii

144

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Gorj au elaborat un plan de măsuri pentru sezonul rece, menite să preîntâmpine eventualele evenimente rutiere pe drumurile judeţene. Până în prezent s-au realizat o serie de lucrări de către societatea care se află în subordinea CJ Gorj în acest scop.

Nenumărate măsuri au fost întreprinse pentru asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe reţeaua de drumuri publice judeţene în perioada de iarnă, 1 noiembrie 2012- 13 martie 2013. “S-a aprovizionat întreaga cantitate de nisip, respectiv 8.000 mc şi sunt în curs de aprovizionare 800 tone de sare. Au fost nominalizate 7 baze de deszăpezire: Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Motru, Gureni, Andreeşti, Brăteşti şi Şiacu. S-au realizat reparaţiile la îmbrăcămintea asfaltică şi la îmbrăcămintea din beton de ciment în proporţie de 70%”, a menţionat Călinoiu. Potrivit şefului judeţului, vor fi urgentate lucrările la drumurile aflate în lucru. “La drumul care face legătura între Cărbuneşti-Ţicleni-Peşteana lucrările au fost executate în proporţie de 30%. Se va lucra în continuare pentru a asigura covoarele I şi II de asfalt înainte de începerea sezonului rece, iar la drumul Strâmba-Mătăsari-Dragoteşti au realizat stratul I şi II pe aproximativ 28 de km”, a menţionat Călinoiu.

2 drumuri judeţene închise în perioada iernii
Potrivit lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, s-a elaborat un plan de măsuri pentru perioada de iarnă. Începând de luna viitoare şi până la primăvară vor fi închise: drumul de la satul Schela până la limita cu judeţul Hunedoara şi drumul de la Sohodol, limita cu judeţul Hunedoara, şi până la Primăria Runcu. A luat această decizie pentru preîntâmpinarea unor evenimente rutiere întrucât ambele drumuri sunt încadrate la nivelul IV de viabilitate.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here