Consiliul Judeţean Gorj va asigura continuarea programului „Cornul şi Laptele”

134

scoala facuta de mineAutorităţile judeţene vor asigura şi în acest an, pentru al treilea an consecutiv, necesarul de lactate şi panificaţie la nivelul elevilor din clasele I-VIII din şcolile din judeţul Gorj.

Preşcolarii şi elevii din clasele primare şi gimnaziale vor beneficia şi în anul şcolar 2010-2011 de produse de panificaţie şi lactate, prevăzute de programul guvernamental. Acestea vor fi distribuite de aceeaşi firmă ca şi în anteriorii doi ani, Lexi Star. „Consiliul Judeţean Gorj (CJ) a încheiat un contract cadru în anul 2008, pe o perioadă de patru ani şcolari pentru furnizarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevi şi preşcolari. Astfel, anual, în baza acordului cadru, Consiliul Judeţean atribuie operatorului economic, câte un contract subsecvent pentru fiecare an şcolar, cu încadrarea în valoarea/pachet contractată iniţial, în conformitate cu H.G.714/2008 privind actualizarea limitei valorii zilnice pentru produsele lactate şi de panificaţie acordate pentru elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat cu program normal de 4 ore”, a declarat Daniela Stricescu, directoarea Direcţiei Tehnico-Economice din cadrul CJ Gorj.

Merele, furnizate prin APIA şi primării

Pachetul acordat elevilor/preşcolarilor din partea firmei cu care CJ Gorj a încheiat contractul cadru este compus din: 200 de grame de lapte UHT şi un corn de 80 de grame. “De asemenea, pot fi furnizate şi produse derivate din produsele de bază (lapte şi corn), ce nu vor depăşi limita maximă de treizeci şi trei de procente din cantitatea prevăzută în fiecare contract subsecvent”, a preciza Stricescu.

Distribuţia se face zilnic în oraşele şi municipiile din judeţ, bisăptămânal în localităţile aflate la distanţă de maxim 50 de kilometri de sediul distribuitorului), şi săptămânal în zone aflate la o distanţă mai mare de 50 de kilometri. “Înainte de începerea fiecărui an şcolar, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Gorj, transmite distinct, pe fiecare unitate şcolară în parte, numărul maxim al elevilor/preşcolarilor”, a mai spus directoarea economică a CJ Gorj. Chiar dacă noile prevederi legislative presupun şi acordarea din anul şcolar 2010-2011 a unei cantităţi de mere zilnice pentru elevii claselor primare şi gimnaziale, de acest program se ocupă Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, alături de primarii din fiecare localitate. Finanţarea programului se face strict prin APIA Gorj, iar fiecare edil în parte trebuie să liciteze cantitatea de mere, câştigătoare fiind firma care vine cu cele mai bune oferte.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here