Consiliul Judeţean Gorj în vizită la Pirelii

223

pirelli 2Cu ocazia manifestărilor prilejuite de împlinirea a 145 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Gorj, organizatorii evenimentului au inclus în program şi o vizită la sediul fabricii de filtre auto, Pirelli.

Şeful instituţiei, Ion Călinoiu, alături de câţiva consilieri judeţeni dar şi de alţi reprezentanţi din aparatul de lucru al instituţiei, precum şi mai mulţi ziarişti au vizitat unitatea de la Bumbeşti-Jiu pentru a vedea procesul de producţie, au oferit câteva distincţii reprezentanţii fabricii şi le-au mulţumit pentru colaborare. Ion Călinoiu a primit, la rândul său, drept cadou, un filtru auto realizat la unitatea de la Bumbeşti-Jiu.

După primul contact cu autorităţile judeţene gorjene, în urmă cu cinci ani de zile, în incinta Parcului Industrial de la Sadu s-a realizat fabrica de filtre Pirelli care are în prezent deja 200 de salariaţi. Peste 80% dintre aceştia sunt muncitori, iar restul personal TESA. Angajările s-au făcut anul trecut când reprezentanţii firmei de resurse umane Quanta, care s-au ocupat de acest aspect, susţineau că erau puţini cei care s-au adresat unităţii pentru un loc de muncă dar care şi îndeplinesc cerinţele minime solicitate de angajatori, adică cunoaşterea limbii engleze sau italiene şi studii tehnice. Selectarea personalului pentru fabrica realizată în Gorj s-a realizat apoi nu doar în judeţul nostru, ci şi în cele învecinate, minerii disponibilizaţi din Valea Jiului, dar şi angajaţii combinatului Oltchim arătându-se interesaţi de joburile oferite de firma italiană. Au fost angajaţi însă, în special persoane din Bumbeşti-Jiu, care au lucrat la Uzina Mecanică Sadu. Toate persoanele care au fost selectate să lucreze în cadrul fabricii de filtre auto au urmat, potrivit managerului fabricii, cursuri de perfecţionare în Italia, Elveţia şi în România. Acum în unitate sunt aproximativ jumătate salariaţi femei iar restul bărbaţi. Aceste aspecte dar şi altele legate de procesul de producţie au fost prezentate ieri de şeful acestei fabrici delegaţiei de la Consiliul Judeţean Gorj. Toate aceste informaţii au putut fi apoi studiate apoi direct în fabrică, după ce grupurile de vizitatori au observat procesul de producţie.
pirelliPremii pentru autorităţi
După ce şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, le-a oferit câte o distincţie primarului oraşului Bumbeşti-Jiu, şefului Parcului Industrial Sadu, Marius Vlaicu, şi managerului fabricii Pirelii de la Sadu, Paolo Beneo şi şeful judeţului a primit un premiu de la reprezentanţii unităţii de producţie a filtrelor auto.
Este vorba despre un filtru personalizat scos recent de pe filtrele de producţie de la Sadu. Compania italiana a da în folosinţă, anul trecut, în incinta Parcul Industrial, fabrica de filtre auto pentru motoarele diesel şi pentru toate tipurile de maşini dotate cu Euro 5. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de aproape zece hectare, în timp ce investiţia totală ajunge la aproximativ 70 de milioane de euro. Primul transport de filtre auto pentru motoarele Diesel Euro 5, produse la Fabrica Pirelli din Bumbeşti-Jiu, a fost efectuat în ianuarie anul acesta, spre Italia.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here