Consilierii PNL îl favorizează pe penalul Negrescu!

272

În ședința de Consiliu Local Târgu-Jiu de astăzi, consilierii PNL, Eduard Berca și Marcel Romanescu, intenționează să susțină menținerea în funcția de manager al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu a penalului Negrescu. Cei doi sunt semnatarii unei solicitări adresate CL Târgu-Jiu prin care respectivii, cunoscuți drept prieteni de-ai lui Negrescu, solicită rămânerea în funcție încă 6 luni a acestuia, pe motiv că ar trebui ca respectivul să își termine unele proiecte(??). Cei doi nu cunosc faptul că menținerea, chiar și prin vot, a condamnatului atrage după sine răspunderea penală a celor care opresc punerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, în speță a celei mai înalte instanțe din România. De altfel, Eduard Berca a fost sponsorul tradițional al lui Negrescu în vremea când acesta era director la Astra Asigurări, de unde se și înțelege susținerea actuală a respectivului, iar demersul lui Marcel Romanescu are, cu siguranță, legătură cu faptul că acesta este membru în Consiliul de Administrație al teatrului. Cu siguranță însă restul consilierilor locali vor lua o decizie respectând legea și ignorând faptul că este campanie electrală.

Reamintim că, săptămâna trecută, comisia de specialitate a Primăriei Târgu-Jiu a hotărât destituirea lui Negrescu din funcția de manager al teatrului la solicitarea ANI și în baza hotărârii judecătorești definitive și irevocabile a Înaltei Curții care susține că managerul în cauză nu mai poate ocupa funcții publice timp de 3 ani de zile. Astăzi pe ordinea de zi a ședinței de CL Târgu-Jiu de la ora 14.00 se două proiecte, unul de încetarea a mandatului de mnager a lui Marian Negrescu și un altul de numire în interimat al unui alt director.

Anul trecut, și managerul Teatrului Național Craiova, găsit și el incompatibil de către ANI, a fost schimbat după 15 ani de activitate, fără niciun fel de artificii de genul celor care se fac acum la Târgu-Jiu.

În anul 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, întrucât, în perioada 2008 – 2013, a încheiat cu teatrul 42 de contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice, atât în calitate de director/manager al teatrului, cât și în calitate de colaborator, contracte în urma cărora a obținut un folos patrimonial în sumă de 466.128 de lei. Potrivit ANI, directorul Marian Negrescu a încălcat atât dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora „Prin conflict de interese se înțelege situația în care o persoană ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative… Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective… Persoana față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului“, potrivit Legii nr. 161.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here