Consilierii locali au aprobat bugetul pentru 2013

180

În şedinţa de Consiliu Local din data de 25 martie 2013 s-a aprobat bugetul local şi programul de investiţii pentru anul în curs. Edilul Florin Cârciumaru spune că programele de investiţii au fost afişate pe pagina de internet a instituţiei, primindu-se destul de multe propuneri şi sugestii de la cetăţeni.

Consilierii locali au aprobat, luni, bugetul pentru anul 2013. Conform legii bugetului de stat pe anul 2013, sumele defalcate din TVA sunt destinate: a) finanţării de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat pentru cheltuieli prevăzute la art.104 alin 2 din Legea Educaţiei Naţionale; b) plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat; c) finanţării drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav; d) finanţării ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, pentru beneficiarii de ajutor social; e) finanţării serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor de sub autoritatea consiliilor locale; finanţării cheltuielilor creşelor. „Astăzi avem bugetul pentru 2013 aprobat. Cred că pe cetăţeni îi interesează foarte mult să publicăm programul de lucru: cel de investiţii pe anul în curs, programul pentru gospodărie comunală 2013 şi programul pentru reparaţii, igienizări şi investiţii la şcoli”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Încep lucrările la pieţe
Potrivit edilului Florin Cârciumaru, în următoare perioadă se vor demara lucrările programate pentru a se desfăşura în zona pieţelor. „Investiţii majore de la bugetul local putem să spunem că vom avea continuitate. Din categoria celor noi putem să spunem că în câteva zile, chiar de mâine, începem lucrările la hala nouă care se va construi la Piaţa Centrală, vom ataca lucrările pentru modernizarea şi închiderea Pieţei 9 Mai – sectorul agro-alimentar şi tot în zona Pieţei 9 Mai vom ataca lucrările pentru modernizarea sectorului textile”, confirmă primarul.

Sugestii online
În acest an, autorităţile locale au renunţat la întâlnirile cu cetăţenii pentru consultări pe seama proiectelor de investiţii. În schimb, târgujienii au avut posibilitatea de a-şi transmite opiniile şi propunerile online. „Şase ani la rând am organizat întâlniri cu cetăţenii şi am constatat că nu există interes din partea cetăţenilor, ba de multe ori am luat şi critici din partea presei că eram obligaţi noi să aducem din primărie şi din instituţiile noastre oameni pentru a participa la aceste dezbateri. Am mers pe linia modernă, publicând pe internet bugetul şi să ştiţi că am primit opinii, drept dovadă că lumea s-a acomodat şi am primit şi pe internet multe observaţii, multe completări pentru programul de investiţii, dar să ştiţi că majoritatea propunerilor care au venit de la cetăţeni noi le cunoşteam dat fiind faptul că am avut anul trecut două campanii”, a menţionat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here