Consilierii judeţeni au aprobat ,,Gorjeanul Anului”

228

sedinta consiliu judeteanConsilierii judeţeni au aprobat ieri ca preotul Constantin Runcanu să fie înnobilat cu titlul ,,Gorjeanului Anului”,

la manifestările prilejuite de împlinirea a 145 de ani de existenţă a Consiliului Judeţean Gorj. Runcanu a fost singurul gorjean care a fost propus autorităţilor judeţene pentru a primi această distincţie.

Distincţia ,,Gorjeanul anului” nu a mai fost dată vreunei persoane nominalizate din judeţul nostru din anul 1996. Autorităţile judeţene s-au hotărât însă să reînoade însă tradiţia şi au cuprins această manifestare în programul activităţii prilejuite de împlinirea a 145 de ani de existenţă a Consiliului Judeţean. Din păcate doar o singură propunere pentru ,,Gorjeanul anului” a ajuns la instituţia organizatoare a evenimentului şi a venit din partea Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. ,,Runcanu Constantin a slujit cu credinţă biserica mai mult de şase decenii, preocupându-se constant de restaurarea picturilor bisericeşti, extinderea unor lăcaşuri de cult, având o contribuţie esenţială în construirea unei noi biserici în municipiul Târgu-Jiu. El a fost protopop al Protoieriei Târgu-Jiu şi, în semn de recunoaştere a activităţii sale, i-a fost conferit titlul de Iconom Stavrofor de către Biserica Ortodoxă Română, precum şi numeroase diplome şi medalii”, a anunţat Zoica Zamfirescu, secretarul Consiliului Judeţean Gorj. La şedinţa lunară de Consiliul Judeţean de ieri, consilierii au aprobat această propunere, iar titlul va fi oferit pe data de 28 octombrie în şedinţa solemnă de Consiliu Judeţean Gorj.
Sărbătoare plină de evenimente
Consiliul Judeţean Gorj a stabilit un adevărat program pentru acest eveniment, organizând un vernisaj de expoziţii de carte, o sesiune de comunicări ştiinţifice, lansări de carte, se va inaugura Muzeul Şesului, se va dezveli o placă comemorativă şi statuia primului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Se va vernisa, de asemenea, o galerie a preşedinţilor Consiliului Judeţean Gorj şi Salonul Internaţional de Fotografie Artistică, Sculpturi Mică, Grafică şi Pictură. Va avea loc, de asemenea, un spectacol de gală, intitulat ,,A ruginit frunza în vii, cu glume, dans şi melodii”. Manifestările se vor întinde pe durata a trei zile şi vor începe luni, 26 octombrie.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here