Consilier local: S-a dorit mazilirea mea! Primar: Eram obligat să fac asta

516

Aleşii locali din comuna Alimpeşti au votat duminică pentru excluderea consilierului PMP Leonida Belgher, după ce acesta a fost condamnat definitiv cu suspendare pentru conducere fără permis. „Vor să mă mazilească. E un abuz”, susţine consilierul local, în vreme ce primarul Daniel Floarea spune că era „obligat de lege” să ia în discuţie situaţia lui Belgher.

„Primarul şi secretarul au supus proiectul de excludere la vot, pentru că vor să mă mazilească din Consiliul Local Alimpeşti. Au fost şase voturi pentru, patru abţineri, iar eu nu am votat”, susţine Leonida Belgher, care nu înţelege de ce s-a propus îndepărtarea sa din Consiliul Local, pentru că nu a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate. „O să contest la Prefectură această hotărâre şi apoi o să-i dau în judecată. O să le fac şi plângere penală pentru abuz, pentru că este un abuz ceea ce au făcut ei. Nici nu au primit hotărârea de condamnare, au luat de pe internet dispozitivul hotărârii. Păi, cum să faci aşa ceva?! Aşteaptă să vină hotărârea ştampilată, parafată, şi după aia faci procedurile. S-au grăbit, pentru că i-am deranjat”, acuză Belgher, care are o explicaţie pentru ceea ce i s-a întâmplat. „Motivul excluderii mele ţine de faptul că vor să scape de plata a câtorva miliarde de lei vechi, bani plătiţi ilegal de către cetăţenii comunei Alimpeşti pentru un drum asfaltat pe raza comunei Roşia de Amaradia. S-a asfaltat, pe fostul mandat, fără aprobarea Consiliului Local, fără buget, fără recepţie, fără autorizaţie. De ce să plătească bieţii oameni din comuna Alimpeşti drumul asfaltat pentru comuna Roşia de Amaradia?! Primarul şi secretarul nu s-au prezentat la proces şi acum plătim noi. Nu mi se pare normal”, spune Belgher, care speră să-şi ducă totuşi la bun sfârşit mandatul de ales local. „Sper să nu reuşească să mă dea afară, că de patru mandate de când sunt consilier, nu am terminat niciunul. Asta pentru că am spus lucrurilor pe nume”, a conchis Belgher.

„Nu văd de ce atâta tevatură”
Primarul Daniel Floarea aşteaptă ca Prefectura Gorj să facă lumină în acest caz. „Ştiam că o să se producă vâlvă, dar noi eram obligaţi, la prima şedinţă ordinară, să luăm act despre încetarea de drept a mandatului de consilier local în urma unei sentinţe judecătoreşti definitive. Am luat la cunoştinţă, s-a votat, avem majoritate simplă. Noi o să cerem avizul de legalitate al Prefecturii şi nu văd de ce atâta tevatură. Eram obligat să fac asta, nu o fac din veleităţi personale, că doar nu pot eu ca primar să-l schimb pe domnul Belgher. Iar asta cu drumul e o poveste mai veche, pe fostul mandat, ne-a trimis şi procuratura, şi poliţia pe cap, a fost şi Curtea de Conturi şi aşteptăm să se pronunţe organele statului”, a conchis primarul comunei Alimpeşti.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here