Conferinţă de bilanţ, la Prefectura Gorj

373

liviu andreiUltima conferinţă de presă organizată de Instituţia Prefectului Gorj a fost una festivă dar din care nu au lipsit realizările pe anul care tocmai se încheie, nerealizările, precum şi planurile pentru 2012, dar şi punctul de vedere al prefectului Liviu Andrei privind o eventuală candidatură la Consiliul Judeţean.

Conferinţa de presă de ieri a debutat cu o interpretare de excepţie a unor grupuri de colindători de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” care a smuls aplauze din partea participanţilor. Liviu Andrei, şeful Instituţiei Prefectului Gorj, s-a declarat bucuros de ceea ce a făcut anul acesta în cadrul instituţiei, precum şi de faptul că majoritatea sesizărilor ajunse la Prefectură au fost rezolvate în mod favorabil, numărul acestora fiind de peste o mie. „Mândria colindatorinoastră o reprezintă comisiile pe care le-am făcut la nivelul judeţului, care nu au mai fost făcute până acum şi nici nu sunt făcute la nivelul nici unei Prefecturi din ţară. E vorba de Comisia Operativă de Control care se întruneşte o dată la două săptămâni şi de Comisia de Sănătate, care se întâlneşte o dată pe lună, în ultima săptămână a lunii, cu care încercăm să monitorizăm sistemul de sănătate aşa cum trebuie; iar cu cealaltă să încercăm să asigurăm cetăţenii că le e mai bine acolo unde merg, când cumpără, când vând. Am încercat să facem aici, la nivelul Instituţiei Prefectului un proiect care s-a şi încheiat, proiect ce a vizat îmbunătăţirea relaţiei pe care o avem cu cetăţeanul. Ne-am dorit o mai mare legătură între consilierul Prefecturii şi cetăţeanul şi, pe această cale am reuşit”, a declarat prefectul judeţului Gorj.

O echipă închegată

Liviu Andrei spune că faţă de sfârşitul anului anterior când îşi dorea închegarea unei bune echipe în cadrul Prefecturii, acum, nu se mai poate plânge de acest lucru. „Nu a fost uşor ca să facem o echipă aici şi nu a fost uşor să punem în valoare prerogativele pe care le avem. Faţă de celelalte instituţii care au bani şi care pot să-i ţină în frâu pe unii cu bani, Instituţia Prefectului are controlul. Este singura instituţie care poate să controleze pe oricine, şi aici mă refer la cei care folosesc bani publici şi sunt subordonaţi statului. Şi aici, în Prefectură, a început să funcţioneze o echipă, care nu mai lucrează din birouri, ci din teren. Sigur, din păcate, suntem mai puţini şi la nivel de conducere şi la nivel de execuţie, dar încercăm să ducem la bun sfârşit toate acţiunile pe care le avem. Per general, ne-am făcut treaba, am avut şi neîmpliniri, au fost şi împliniri mari, sperăm să avem un an mai bun şi să încheiem şi anul următor în acelaşi ritm”, a mai spus Liviu Andrei. Subprefectul Marcel Romanescu, prezent la conferinţa de ieri, a amintit dezamăgirile cu care s-au confruntat în acest an privind lipsa de colaborare a unor instituţii deconcentrate cu Prefectura: „Am încercat să dăm putere acestei instituţii, şi mi-aş dori indiferent ce se va întâmpla, cei care vor veni în Instituţia Prefectului să păstreze legalitatea pe care o avem în acest moment. Suntem o instituţie puternică şi am demonstrat că ne interesează mai puţin în momentul de faţă grupurile de interese sau politica celor care reprezintă administraţia publică, ne interesează să existe în instituţiile publice un anumit respect”.

Exclude candidatura la CJ

Tot în cadrul conferinţei de ieri, prefectul Liviu Andrei a ţinut să clarifice condiţiile unei eventuale candidaturi la şefia Consiliului Judeţean. „Eu sunt prefectul judeţului Gorj, susţinut de Guvernul României. Cele mai importante funcţii în judeţ sunt preşedinţia Consiliului Judeţean şi conducerile primăriilor. Pentru aceste funcţii candidează preşedintele organizaţiei şi preşedinţii organizaţiilor din fiecare filială din teritoriu. Astea sunt legile partidelor. Iar domnul Ion Ruşeţ deja a fost validat pentru a candida la Consiliul Judeţean de către Biroul Permanent Judeţean. Un partid în momentul în care are un preşedinte trebuie să-şi asume cea mai mare funcţie, dacă este un partid serios. Sunt pure speculaţii privind o viitoare candidatură a mea la conducerea Consiliului Judeţean, iar Instituţia Prefectului încearcă să se delimiteze de acest lucru. Ceea ce vrem noi la ora actuală este să organizăm alegerile aşa cum n-au mai fost ele organizate”, a declarat Liviu Andrei.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here