Condiții hoteliere superioare, pentru studenții UCB

383

Pentru anul universitar 2018-2019, Universitatea “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu a pus la dispoziția studenților peste o sută de locuri de cazare. Studenții UCB beneficiază de cele mai bune condiții de cazare.

Studenţii Universităţii “Constantin Brâncuşi” au parte de condiţii la standardele unui hotel, în Complexul Debarcader, beneficiind, printre altele, de camere cu două paturi, dotate cu baie, sală de mese, aer condiţionat, televizor, internet gratuit. Tinerii au la dispoziţie şi terenuri de fotbal, tenis de câmp, volei, baschet, handbal şi sală de gimnastică. Cât privește taxele, studenții de la buget plătesc 242 de lei, întrucât beneficiază de o subvenţie de 108 lei din partea statului, iar tinerii care plătesc taxă vor achita 350 de lei la cazare. ”În Complexul Debarcader avem în total 70 de locuri şi s-au ocupat toate. Studenţii la buget vor plăti 242 de lei, pentru că primesc o subvenţie de 108 lei din partea statului şi 350 de lei cei la cu taxă. Au internet, cablu, terenuri multifuncţionale, televizor în cameră. Am primit cereri foarte multe anul acesta. Avem solicitări şi din Serbia şi Republica Moldova. În principiu s-a intrat în funcţie de cererile pe care le-au depus şi de medii”, susține Iulian Ţimpea, purtătorul de cuvânt al UCB.

Cazare și în căminele de liceu
Întrucât numărul solicitărilor a crescut peste aşteptări în acest an, cazarea studenţilor se face şi în două cămine ale unor licee din Târgu-Jiu, Nr.2 şi Nr.4. ”Am încheiat un protocol cu Liceul Nr. 4. S-au ocupat toate locurile pe care le-am avut la dispoziţia studenţilor şi pentru a veni în sprijinul lor am încheiat un protocol cu Liceul Nr.4, care ne-a oferit mai multe camere pentru studenţii care au mai depus cereri. Avem 36 de camere la Nr. 2, în cămin, 18 locuri în taberele şcolare şi 40 pe protocolul cu Liceul Nr.4. 164 de locuri, în total”, a mai precizat Iulian Ţimpea.
Peste trei mii de tineri au început cursurile, la 1 octombrie, la Universitatea “Constantin Brâncuşi”. Studenţii au primit o veste bună, la deschiderea noului an universitar. Bazinul de înot olimpic, din incinta Complexului Studenţesc Debarcader, ar putea fi modernizat.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here