Condescu cere vânzarea datoriilor acționarilor la Pandurii!

343

Demers inedit pe care creditorii principali de la Pandurii vor să îl facă pe final de an. Marin Condescu și portarul Răzvan Stanca, din partea jucătorilor care au de încasat bani de la club, i-au cerut administratorului judiciar Emanoil Ciobanu să convoace o adunare extraordinară a creditorilor pentru data de 14 decembrie în cadrul căreia să se discute nici mai mult nici mai puțin decât vânzarea prin licitație publică a creanțelor pe care le au acționarii către echipa de fotbal.
E vorba de peste 4 milioane euro pe care Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean, Artego, USMO și Consiliul Local Târgu-Jiu trebuiau să le achite către club în anii anteriori în baza angajamentelor de finanțare pe care fiecare acționar în parte le-a luat. Neplata acelor bani a fost una din cauzele care au generat situația actuală de la club, iar acum Condescu crede că lucrurile trebuie lămurite, mai ales că s-a încheiat și sezonul fotbalistic, anul este ca și încheiat, iar acționarii nu dau vreun semn că ar fi interesați de soarta echipei.
“Atunci când s-a terminat inventarierea activelor clubului, administratorul judiciar nu a înregistrat o creanță certă și exigibilă de 4 milioane euro. Prin recuperarea acestor sume clubul va ieși din insolvență și va plăti toate datoriile. Aceste sume sunt asumate de fiecare acționar în conformitate cu statutui clubului. Dacă ne uităm bine, acționarii au vrut la un moment dat să nu mai plătească aceste lichidități ca să ducă clubul în insolvență. Avem să recuperăm acești bani, asta e clar. Rămâne de văzut dacă unii dintre membri au fost sau nu legal în acționariatul clubului în această perioadă și au luat decizii conforme cu statutul la care au aderat atunci când au intrat în această structură”, spune Condescu, referirile sale la statut vizând faptul că în acesta se precizează că neplata cotizației de membru timp de trei luni duce la excluderea unui acționar din cadrul AGA. Decizia luată de Condescu și Răzvan Stanca de convocare a unei ședințe extraordinare a Adunării Creditorilor de la Pandurii e luată cam cu o lună înainte ca la Tribunalul Gorj să se discute cererea de intrare în faliment a clubului. Un eventual faliment al echipei ar șterge urmele multor milioane de euro care s-au cheltuit în ultimii ani la Pandurii, o echipă care din postura de vicecampioană a ajuns acum în situația de a fi la un pas nu doar de retrogradarea în Liga a III-a, ci și de a dispărea complet din viața sportivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here