Condamnat cu executare la 5,8 ani pentru 1300 de lei șpagă!

1784

Viață grea pentru un agent al IPJ Gorj, care a primit, ieri, din partea instanței de la Târgu-Jiu o condamnare într-un dosar de corupție așa cum nu au avut parte nici cei mai mari baroni politicieni care au condus județul în ultimele decenii. Gabriel Negoiță a fost găsit vinovat de către Tribunalul Gorj pentru acuzațiile de luare de mită formulate de procurori la adresa sa și a primit o pedeapsă de 5 ani și 8 luni. O parte din pedeapsă, cea de 4 ani, a fost dispusă în cazul în care acesta a fost denunțat de Constantin Istrate, care a fost și implicat în organizarea unui flagrant în autogara din Târgu-Jiu. Agentul a contestat pe parcursul procesului probele în baza cărora a fost acuzat și acum condamnat, Tribunalul stabilind în decizia de ieri alte pedepse de cel mult 2 ani fiecare. În fiecare caz în parte agentul le dădea de înțeles celor cu care cădea la „pace” că le poate rezolva favorabil un anumit dosar, deși, de cele mai multe ori, el nu avea nicio treabă cu ancheta în care erau implicate persoanele respective.

În cele din urmă, la pedeapsa de 4 ani s-a adăugat un spor de 1 an și 8 luni rezultat prin contopirea celorlalte condamnări, din care s-a luat în calcul o treime, agentul ajungând în situația să aibă de executat 5 ani și 8 luni de detenție. Polițistului i-au fost interzise și o serie de drepturi civile, dar i-a fost prelungită și măsura preventivă a controlului judiciar, care a fost menținută pe tot parcursul procesului penal. Verdictul nu este definitiv, cel mai probabil polițistul urmând să îl conteste, el declarându-se mereu nevinovat. Pe parcursul judecării sale la Tribunalul Gorj, procurorii au dispus închiderea unui alt dosar în care acesta era acuzat de fapte similare de corupție, anchetatorii nereușind să strângă probe pentru a-și proba acuzele respective. Gabriel Negoiță a primit pedeapsa de 5 ani și 8 luni în condițiile în care este acuzat că ar fi primit trei șpăgi în valoare de 1300 de lei, precum și 52 de grinzi de lemn și încă 1,8 metri cubi de lemn. Instanța a dispus confiscarea banilor și a lemnului, pedeapsa din dosar fiind una dintre cele mai mari, dacă nu chiar cea mai mare, într-un proces ce vizează fapte de corupție la nivel de județ. Polițistul mai are de plătit statului cheltuieli judiciare de 4000 de lei. De la punerea sa sub acuzare și până în prezent, agentul a fost retras din munca de teren și pus la dispoziția conducerii IPJ Gorj care l-a desemnat pe acesta în rezolvarea unor probleme administrative din instituție, așa cum s-a întâmplat și cu alți polițiști care de-a lungul anilor mai întâi au fost puși sub acuzare, iar ulterior au fost condamnați cu executare, dar pentru fapte mult mai grave, cu violență.
Gelu Ionescu

5 COMENTARII

  1. Pedeapsă asemănătoare cu cea a fraților Becali sau Borcea.Diferenta prejudiciului nu e mare in ceea ce priveste faptele de coruptie, doar vreo cateva milioane de euro…

  2. Baaa esti nebun, cine la condamnat pe asta… tomai tovarasa procuror Sarcina fosta Gherghe. Asta a incurcat afacerile lu barbasu creca… vai de noi nu ne mai facem bine, din ziare am vazut ca nu ar fi probe, atunci de ce au clasat mai multe fapte si acu o achitare ???? N am auzit de flagrant … asa ca doar Dumnezau mai face dreptate ca justitia e dusa

  3. Parca in urma cu cevavtimp doamna judecator asista din masina cum actualul sot Sarcina incerca sa mituiasca un politist. Acum sa fie razbunare???

  4. Ia cititi mai bine, parca scrie ca onestul detinator are garaj langa targul auto…si chiar sa intalnit cu militianul acolo…targul auto al cui o fi , ghici, a lu ssrcina. Maa sa vezi di sa nu crezi, ce cauta sa judece coana soata??? De bun simt era sa se recuze singura. O fi facut si militianuu ceva sa si o traga, dar nu asa baaa. Justitie de rahat. … asta a facut boul sa pus de a foua la amarata familie sarcina. Mai e CSM sau ce o fi in tara asta???

  5. Imi vine greata. L au ars pe politai sa l faca sa denunte ceva. Asa umbla vorba. Asta nu are nici o vina acum, o avea el altele, dar acum umbla vorba ca ,,incoruptibila” ,,tortionara” lavinia ilie vrea din nou functie si i vrea pe tava pe caragea, constantinescu, cirstea, grecu, romanescu..et compania. Se pare ca insul asta era un apropiat al multora si un om de baza protector al multor secrete. Coana sarcina va plange cu lacrimi de crocodil daca va vorbi asta acum despre multe mizerii al fostului nepot gherghe, si al miliardarului de carton nicu sarcina. E de vazut ce va fi dupa executia publica a politaiului… rusine justitie gorjana..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here