Condamnare definitivă pentru încă un patron din Padeș

293

Încă un administrator de firmă din Padeș a primit o condamnare definitivă din partea instanțelor de judecată pentru că a păcălit statul prin încasarea unor subvenții acordate pentru locuri de muncă înființate de acesta în mod fictiv. Nicolae Mischie este numele pensionarului care a fost găsit acum vinovat de acuzațiile pe care i le aduc procurorii, zilele trecute fiind condamnat pentru fapte asemănătoare și Corlan Sever, în trecut și Otilia Arjocu având astfel de probleme pentru același gen de “afaceri”, toți fiind din Padeș, condamnările fiind și pentru aceștia tot cu suspendare, dar cu obligația achitării prejudiciului adus statului.

Pedeapsa decisă de magistrații Curții de Apel Craiova este un pic modificată față de cea a instanței de fond, Judecătoria Târgu-Jiu, însă, la final, după ce trage linie, Mischie tot cu trei ani de închisoare cu suspendare rămâne în cazier. El are însă obligația de a plăti statului toți banii pe care i-a încasat ilegal pe subvenții, suma nefiind una ușor de suportat. “Obligă inculpatul şi la plata dobânzilor legale la nivelul ratei de referinţă a BNR şi a penalităţilor, aferente sumei de 100865 lei reprezentând subvenţii încasate necuvenit de SC Olnimarex SRL Padeş, administrată de inculpat, care se calculează începând de la data de 31.12.2013 până la data achitării integrale. Dispune anularea menţiunilor aferente din carnetele de muncă ce atestă angajarea de către SC Olnimarex SRL Padeş a persoanelor în cauză (vol. 3 dosar de urmărire penala). Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii”, a decis instanța din Bănie.
În martie anul trecut, Mischie a și fost reținut pentru 24 de ore împreună cu Otilia Arjocu în acest dosar, ulterior fiecare alegându-se cu propriul sau propriile dosare, Arjocu fiind inculpată între timp și pentru alte ilegalități. Ambii au fost puși atunci sub control judiciar, pentru încălcarea condițiilor impuse de anchetatori Arjocu alegându-se acum un an cu un mandat de arestare preventivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here