Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi-a desemnat câştigătorii

287

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj a organizat ieri etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Primele locuri ale podiumului au fost ocupate anul acesta de elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Ţicleni şi cei de la Liceul Tehnologic Ţicleni.

Şcoala Gimnazială „Voievod Litovoi” din Târgu-Jiu a găzduit ieri etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”, concurs cu tematică de protecţie civilă la care au participat circa 10 echipe, câştigătoare ale etapei pe localitate. Concursul a constat în susţinerea a trei probe, una teoretică şi două practice (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m; deplasarea cu masca pe figură într-un raion de obstacole). În urma desfăşurării celor trei probe, la ciclul gimnazial pe primul loc s-a clasat echipa Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Ţicleni, urmată de echipa Colegiului Tehnic Mătăsari, cea a Colegiului Naţional „George Coşbuc” Motru şi cea a Liceului de Artă „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu. La liceu, primul loc a fost ocupat de echipa Liceului Tehnologic Ţicleni, locul II de echipa Colegiului Naţional „Tudor Arghezi” Târgu-Cărbuneşti iar locul III de echipa Colegiului Naţional „Gheorghe Tătărăscu” Rovinari.

„Prietenii pompierilor” se întrec astăzi pe stadion
Astăzi, începând cu ora 09:00, ISU Gorj, în cooperare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu – Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Târgu-Jiu, organizează faza judeţeană a concursului „Prietenii Pompierilor”. Concursul va avea loc în incinta Stadionului Municipal Târgu-Jiu şi la acesta vor participa cercurile tehnico – aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor” de la instituţiile de învăţământ din judeţul Gorj, cu câte un echipaj format din 10 elevi (un comandant, opt concurenţi şi o rezervă), echipele fiind constituite din băieţi, fete sau mixte, vârsta elevilor fiind cuprinsă între 10 şi 15 ani. Concursul se desfăşoară pe trei probe: proba teoretică, pista de îndemânare peste obstacole, ştafeta de 400 metri cu obstacole şi are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here